Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Gulyás Dániel
2011. július 8.

Az egyiknek sikerül… – Pillanatok a poznani nyílt Eb-ről

Ahogy a dal is mondja: közülünk az egyiknek sikerült (Csehó–Szabó, Grezsa–Zsák), kettőnek nem. Aki bejut az A csoportba, jó eséllyel rájátszásba jut, aki nem, az véres küzdelem után valószínűleg hazamegy a poznani nyílt csapat Eb-ről. Hogy végül miért maradtunk le az A-ról? Egy másik klasszikust idézve: rossz játékkal, rossz licittel, jó játékkal és jó licittel.
Gyárfás András
2011. május 16.

A BBO-n láttam... – Egy sikertelen Grosvenor-csel

Pompás érzés ász, dáma, bubi vezetésű színnel elfogni a mögöttünk levő királyt, egyszer (harmincéves bridzspályafutásom alatt) nekem is sikerült… Gondolom, ezt a trükköt próbálta Nyugat az alábbi partiban, amelyet nemrég láttam a BBO-n, a Trondheim Juniors versenyen.
Koltai Gábor
2011. május 9.

Fiatalok és „örökifjak” – Ifik kontra ifik

Ha jól számolom, az idén már a harmadik múltidézéssel fűszerezett rendezvény zajlott a hétvégén. A Cziffra-emlékverseny, a hazai bridzs valamikori fellegvára, a Fészek klub „újraélesztési kísérlete” után, az ötven évvel ezelőtt megrendezett első ifjúsági bajnokságról emlékezett meg a szövetség egy kis ünnepséggel és hat különböző korosztályú „ificsapat” közötti versennyel. Az eseményen készített Szabados Erzsébet-fotókból képriport található a galériában.
Kovács Gergely
2011. április 22.

Nyereményjáték: kik vannak a képen?

Újabb nyereményjáték a Bridzsélet oldalain! Az EcoSoft-kupa apropóján közzéteszünk egy régi balatoni versenyen készült fényképet, a feladat minél több embert beazonosítani a fotón. Pluszpontok járnak annak, aki felismeri, melyik versenyen készült a kép, illetve minél több információval szolgál a versenyről. A győztes indulási jogot nyer az Ecosoft-kupa párosversenyére, a második legjobb megfejtő pedig a vegyespárosversenyre. A válaszokat a gerikova@yahoo.com email címre várjuk. (MTI-fotó, Soós Lajos)
Szemere Róbert
2011. március 24.

Három apró lépés – IBBF amatőr, Papa-mama verseny

Két olyan közelmúltbeli és egy jövőbeli próbálkozásról szól ez a cikk, amely megpróbálja megállítani a bridzsversenyek mezőnyének fogyását azzal, hogy a családos vagy csak klubokban játszó bridzselőket bevonjuk a versenyéletbe. Beszámoló az IBBF amatőrversenyéről, a Papa-mama bridzsversenyről és ötletek a IV. osztállyal kapcsolatban egy MBSZ elnökségi tag tollából.
Cziffra András
2011. február 19.

Az útban lévő ász – előzetes a Dr. Cziffra András Centenáriumi Emlékversenyhez

3 szanzadu a felvétel, a licitet a partner indította 3 káróval, és királlyal támad, ezek a lapok terülnek fel az asztalon: KJ3, JT4, 652, 9853. Ez van a kezünkben: T8754, K98652, –, A5. Mit tenne az olvasó? Visszatérünk még az ellenjátékra, de előbb arról, hogy mi – illetve ki – adja a parti apropóját.      
Gulyás Dániel
2011. január 13.

Csúf keret, szép kép – 48. Mecsek Kupa, 2011

Idén is Pécsen kezdtük az új évet. Ha az ember vereséggel nyitja, és vereséggel is fejezi be a csapatversenyt, általában nem számíthat sok jóra. A Dombi–Dumbovich, Gulyás–Kotányi összeállításban versenyző Dumbovich csapattal ez történt. Aztán...
Magyar Ádám
2010. november 9.

Két egri finomság – 33. Agria Kupa

Optimistán kell az ellenjátékhoz (is) állni. Van úgy, hogy az embernek J7 az aduja, ráadásul az ellenfél igen hevesen (Egerben vagyunk...) licitálja ezt a színt, nem sok adu ütést remélhetünk tehát... és mégis, néha a derült égből is potyognak az aduütések.        
Szemere Róbert
2010. október 4.
Kedves versenyrendezők!

Élő versenyek népszerűsítése

Kedves versenyrendezők!   Elnökségi tagként és a BBO magyar klub vezetőjeként kiemelt fontosságúnak tartom az élő versenyek népszerűsítését, a magyar és külföldi online játékosok megszólítását. Éppen ezért a BBO magyar klub 2010 szeptemberétől, kéthetente vasárnap nyílt versenyeken népszerűsíti a soron következő hazia versenyeket.
Varga István
2010. szeptember 30.

Poprád 2010

Az elmúlt hétvégén csapat- és párosversenyt rendeztek Poprádon, a szokásos „csehszlovák” (verseny Szlovákiában cseh zsűrivel) lebonyolítással: szombaton volt a páros, pénteken és vasárnap a csapat. Én csak vasárnap játszottam, az 5–9. fordulóban, egy-egy fordulóban mindössze 6 leosztással. Két meccset Tibor Tamással, majd hármat Szalay Györggyel, a csapat további tagjai Pölöskei Petra és Szetei Zsolt voltak. Amikor beültem, még a 2. asztalon küzdöttünk, az utolsó forduló előtt azonban már csak a 7. helyen álltunk, így a 4. asztalon nagy győzelmet kellett volna elérnünk a harmadik helyhez, ami még pénzdíjat ért volna. Ráadásul a hat partiban a nyolc leosztásos IMP-skála volt érvényben, vagyis két nagy szving nem lett volna elég a maximális győzelemhez, háromra volt szükség…