Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Cziffra András
2011. február 19.

Az útban lévő ász – előzetes a Dr. Cziffra András Centenáriumi Emlékversenyhez

3 szanzadu a felvétel, a licitet a partner indította 3 káróval, és királlyal támad, ezek a lapok terülnek fel az asztalon: KJ3, JT4, 652, 9853. Ez van a kezünkben: T8754, K98652, –, A5. Mit tenne az olvasó? Visszatérünk még az ellenjátékra, de előbb arról, hogy mi – illetve ki – adja a parti apropóját.      
Gulyás Dániel
2011. január 13.

Csúf keret, szép kép – 48. Mecsek Kupa, 2011

Idén is Pécsen kezdtük az új évet. Ha az ember vereséggel nyitja, és vereséggel is fejezi be a csapatversenyt, általában nem számíthat sok jóra. A Dombi–Dumbovich, Gulyás–Kotányi összeállításban versenyző Dumbovich csapattal ez történt. Aztán...
Magyar Ádám
2010. november 9.

Két egri finomság – 33. Agria Kupa

Optimistán kell az ellenjátékhoz (is) állni. Van úgy, hogy az embernek J7 az aduja, ráadásul az ellenfél igen hevesen (Egerben vagyunk...) licitálja ezt a színt, nem sok adu ütést remélhetünk tehát... és mégis, néha a derült égből is potyognak az aduütések.        
Szemere Róbert
2010. október 4.
Kedves versenyrendezők!

Élő versenyek népszerűsítése

Kedves versenyrendezők!   Elnökségi tagként és a BBO magyar klub vezetőjeként kiemelt fontosságúnak tartom az élő versenyek népszerűsítését, a magyar és külföldi online játékosok megszólítását. Éppen ezért a BBO magyar klub 2010 szeptemberétől, kéthetente vasárnap nyílt versenyeken népszerűsíti a soron következő hazia versenyeket.
Varga István
2010. szeptember 30.

Poprád 2010

Az elmúlt hétvégén csapat- és párosversenyt rendeztek Poprádon, a szokásos „csehszlovák” (verseny Szlovákiában cseh zsűrivel) lebonyolítással: szombaton volt a páros, pénteken és vasárnap a csapat. Én csak vasárnap játszottam, az 5–9. fordulóban, egy-egy fordulóban mindössze 6 leosztással. Két meccset Tibor Tamással, majd hármat Szalay Györggyel, a csapat további tagjai Pölöskei Petra és Szetei Zsolt voltak. Amikor beültem, még a 2. asztalon küzdöttünk, az utolsó forduló előtt azonban már csak a 7. helyen álltunk, így a 4. asztalon nagy győzelmet kellett volna elérnünk a harmadik helyhez, ami még pénzdíjat ért volna. Ráadásul a hat partiban a nyolc leosztásos IMP-skála volt érvényben, vagyis két nagy szving nem lett volna elég a maximális győzelemhez, háromra volt szükség…
Gulyás Dániel
2010. január 20.

Pécs 2010, párosverseny

Egy hajszálon elvesztett (2VP kellett volna a győzelemhez) csapatverseny után ültünk asztalhoz megszokott kedves partneremmel, Kotányi Balázzsal az idei pécsi pároson.
Szalay György
2009. december 20.

Édes mostoha II.

Az ígéret szép szó: a 90 leosztásos selejtezővel természetesen nem ért véget az Országos IMP bajnokság, még 45 leosztás (15x3) várt a döntőbe jutott 16 párra. Mint az írás első részében említetettük, az első két kiírástól eltérően - vélhetően kényelmi okokból - eltörölték az "egymás elleni" hozott pontokat, így az 1. és a 16. pár között kevesebb, mint két gémnyi különbség volt, ami valljuk be: nem sok.
Szalay György
2009. december 7.

Édes mostoha I.

A „nagy” magyar bajnokságok sorában új gyermek az Országos IMP bajnokság (OIMP). Az új gyermek egyben mostoha is, hiszen a nagy testvérrel (az évtizedek óta hagyományos MP-bajnokság) ellentétben itt nincsenek (pénz)díjak, a szervezés is eléggé ad hoc, valamint a versenyformához elengedhetetlen magasabb leosztásszám is hiányzik.
Barnaby
2009. november 23.

Dunaújvárosi párosverseny december 28-án

Kedves Sporttársak ! Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk Dunaújvárosban, egy kellemes párosversenyre. Részletek a csatolt Meghívón !! üdv.: Bánhegyi Barnabás 30-2987-393
admin
2009. november 21.

Teszt cikk a Bridzséletbe

Balázs 10 éve játszik bridzset versenyszerűen, még a középiskolában tanulta meg ezt a játékot. Azóta többszörös ifjúsági és kétszeres felnőtt válogatott bridzsező, ezen kívül a 2004-es Ifjúsági Európa-bajnokságon 3. helyezett magyar csapat tagja volt. A Bridzsakadémia alapítója, 2005-től hivatásszerűen foglalkozik bridzsezni vágyók tanításával.