Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Sebes Gábor
2020. március 10.

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Szalay György

Kevesen tettek nála többet a magyar bridzsért – nincs senki, akiért több magyar bridzsező tett. Szalay György tehetségével és bridzsbe fektetett sokrétű munkájával közösségünk korszakos és megkerülhetetlen alakja lett, ám sem fiatalon, sem megrendült egészséggel nem simult bele soha a mezőnybe. Ő mindig kitűnt.
Sebes Gábor
2020. február 27.

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Faragó András

Kicsit mintha sok lenne itt az orvos, de akinek köpenyfóbiája van, az is bátran kerüljön beljebb, érdemes meghallgatni Faragó Andrást. Hallgattak rá annak idején a játékosai is, amikor világversenyeken volt a kapitányuk.
Sebes Gábor
2020. február 18.

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Talyigás Péter

Szerzőnk negyedik beszélgetőpartnere, Talyigás Péter az elmúlt években válogatottaink nem játszó kapitánya volt, a legjobb hazai versenyzőkkel alkot(ott) párt – és nem egyszer nagyot. Szó esik motivációról, a karrierépítés tudatos és esetleges lépcsőiről, de mindenekelőtt a kutyákról. A végén azért előkerül egy szakirodalomban eddig nem jegyzett coup is!
Sebes Gábor
2020. február 7.

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Hegedüs Orsolya

Szerzőnk mostani beszélgetőpartnere többszörös válogatott bridzsező. Ilyen ült már vele szemben a kávézó asztalnál, de nő most először. Talán ezért van, hogy mintha tartana tőle, az azonosulásban odáig megy, hogy ugyanazt a desszertet rendeli. Azért a hangulat gyorsan felenged.
Sebes Gábor
2020. január 27.

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Bárány György

Folytatódik Sebes Gábor sorozata: közelebb hozzuk azokat a játékostársakat, akikkel hétről-hétre találkozunk a bridzsasztal mellett. Ezúttal a szenior olimpiai bajnok csapat kapitánya, Bárány György ül a kávézó asztalának másik oldalán. De ez a cím most megtévesztő, mert bridzsről elég kevés szó esik.
Sebes Gábor
2020. január 20.

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Homonnay Géza

Sebes Gábor új sorozattal jelentkezik a Bridzsélet oldalain. Izgalmas interjúalanyokat szólaltat meg a maga sajátos stílusában, célunk, hogy közelebb hozzuk azokat a játéktársakat, akikkel hétről hétre találkozunk a bridzsasztalok mellett.
Talyigás András
2020. január 16.

Egy félbeszakadt bridzskarrier – interjú Klár Andrással

A 90-es évek elején adta meg egy munkatársam egy Svájcban élő magyar üzletember elérhetőségét, így ismerkedtem meg tisztán üzleti alapon a mindig elegáns, talpig úriember Klár Andrással. Az évek múltával a távolság ellenére kapcsolatunk egyre szorosabb lett, a gyümölcsöző üzleti együttműködés mellett hosszabb magánbeszélgetésekbe is bonyolódtunk. Az egyik ilyen alkalommal a gyakorlott bridzsversenyző magabiztosságával érdeklődtem nála, hogy ismeri-e ezt a sportot. Nagy volt a meglepetés, amikor szerényen igenlő válaszában olyan nevek szerepeltek, mint Dumbovich Miklós, Linczmayer Lajos és más élvonalbeli játékosok nevei, akikkel együtt játszott.
Hegedűs Gál
2019. december 5.

András Imrével a csb beszorításairól beszélgettünk

A csapatbajnokság után beszélgettem András Imrével, A Bridzs titkai könyvsorozat írójával a versenyen előforduló beszorítási helyzetekről. Jó néhány egészen különleges helyzet is előkerült, remélem, más is élvezni fogja!
Gulyás Dániel
2019. október 7.

A 19 éves bajnok – interjú Sanna Clementssonnal

A tavasszal Európa-bajnokságot nyert, most már világbajnok is. Már a márciusi vegyes csapat Eb-n rácsodálkoztunk a fiatal svéd csapatra, amely négyesben, tehát csere nélkül játszva nyerte meg a versenyt. Akkor sikerült egy villáminterjúra elkapnom Sanna Clementssont a helyszínen, most online tudtam neki néhány kérdést küldeni, amikre szívesen válaszolt. Az apropó pedig a svéd női válogatottal elért friss Velence-kupa-győzelme volt természetesen.
Talyigás Péter
2019. szeptember 23.

Elnöki kommentár – Giannarigo Rona a friss WBF-döntésekről

Közvetlenül az után, hogy a World Bridge Federation (WBF) végrehajtó bizottságának ülésén hozott döntések publikussá váltak, lehetőségem volt a WBF olasz elnökét, Giannarigo Ronát megkérdezni ezek hátteréről.