Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Kovács Gergely
2010. december 9.

Nyereményjáték (IV.) – eredményhirdetés, megfejtés

Rekordszámú, 28 helyes megfejtés érkezett nyereményjátékunk utolsó fordulójában, közülük ezúttal is a leggyorsabb helyes megfejtő nyeri Homonnay Géza A magyar bridzs krónikája című kötetét.    
Szalay György
2010. december 3.

Négy csepp vitriol: ítéletidő – MP I/B 1. forduló

Emlékeznek, amikor néhány éve annyira megáradt a Duna, hogy az emberek a Margitszigetre (is) jártak, a sajtó által használt elnevezéssel „katasztrófaturistának”? Nyolcrészes cikksorozatunkban az MP-bajnokság keddi játéknapjának tragikomikus leosztásai között csemegézünk.  
Csepeli Miklós
2010. december 2.

Match Point (I.) – MP I/A 1. forduló

Hosszú szünet után jelentkezem írással. Ugyan mi volt az oka a kihagyásnak? – teszi fel a kérdést joggal az Olvasó. Egyszerű: lusta vagyok. Korábban Bánki Zoli felkérései után mindig feltettem a kérdést: mi a határidő, nem késtem le? „A jövő hónap 15-e. Csak neked, másnak elseje” – felelte Zoli. „De én nem tudok gépelni” – mondtam reménykedve. „Nem baj, te elküldheted kézírással is.” Nem volt több kifogás, dolgozni kellett, három-négy hét alatt megszületett a cikk. Az online-időszak más tempót diktál.
Kovács Gergely
2010. december 2.

Nyereményjáték (III.) – eredményhirdetés, megfejtés

Nyereményjátékunk harmadik fordulójában bridzstörténeti kérdést tettünk föl. Melyik ezidáig az egyetlen olyan budapesti csapat, amelyik nem első osztályú csapatként Magyar Kupát nyert? Mikor történt ez, és mi volt a csapat összeállítása?
Kuttner György
2010. december 1.

Hogy is volt? – Az idő vasfoga

Milyen jó, hogy Csepeli Miki rovatot indít! És megjelent Homonnay Géza könyve is, benne sok fotóval, köztük a Fesztivál-fotó Belladonnáékkal, melynek centrumában ott áll Koltai Gábor, aki éppen nem kapkod.   

Életem legnagyobb versenye volt… Két Nagyszálló kellett a lebonyolításhoz a Szigeten, 574 versenyző…

Csapatom pályafutása legnagyobb sikerét érte el. Úgy lett 6., hogy csak külföldiek előzték meg, köztük két olasz válogatott csapat. És a győztes magyarok.

Szalay György
2010. november 29.

Egy marék aranyért: Budapest Cowboys menni olimpia – csb I/A 11. forduló

Őszintén: Önök tudnak úgy nézni egy sporteseményt, hogy ne szurkolnának valakinek? Vannak bizonyos alapelvek: vagy szinte rühelleni kell az egyiket vagy szívből szorítani a másik sikeréért. (Megengedő vagy.) Ilyen okok miatt nem nézünk meg egy Schalke–Lyont (sem), teszem azt. Inkább írunk Önöknek.        
Kovács Gergely
2010. november 26.

Nyereményjáték (II.) – új megfejtés és eredményhirdetés!

Bridzstörténeti nyereményjátékunk második fordulójában is sok megfejtés érkezett, ezek között volt néhány, amelyik teljes vagy közel teljes és persze jó választ adott a feladványra. A megfejtők közül a leggyorsabb nyerte Homonnay Géza A magyar bridzs krónikája című könyvét. Frissítve, új győztes!
Koltai Gábor
2010. november 26.

Ne kapkodj! (XI.) - csb I/A 11. forduló

Mindennek jónak vége lesz egyszer, hát még… Azért érdekes parti maradt még bőven a végére is.      
Csepeli Miklós
2010. november 22.

Kedves Olvasó! – új rovat indul: Hogy is volt?

Fogalmam sincs miként kerültem ebbe a helyzetbe: rovatot indítok.

Talán a sok biztatás miatt: Te ott voltál! Ismered… Te meg tudod írni… Érdekes lenne… Aztán Homonnay Géza könyve is… De még inkább, ahogy beszél róla… És Kuttner Gyuri, aki ebben a kérdésben legalább olyan erőszakos, mint a licitvezetésben. Meg aztán az új főszerkesztő, Gergő, aki szerint ez jó lenne a lapba.
Szalay György
2010. november 22.

Egy marék aranyért: a holisztikáról – csb I/A 10. forduló

A társadalom anómiás állapotában mindig elszaporodnak a jövendőmondók, divat lesz az okkultizmus. Hiperkarma: Zöldpardon Sokszor megnyugtat minket egy jó kávé, croissant-nal (magunk a Tavaszmezői utcai Műterem kávézót javasoljuk), de van, aki félelmében kiabálni kezd.