Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Csepeli Miklós
2010. november 22.

Kedves Olvasó! – új rovat indul: Hogy is volt?

Fogalmam sincs miként kerültem ebbe a helyzetbe: rovatot indítok.

Talán a sok biztatás miatt: Te ott voltál! Ismered… Te meg tudod írni… Érdekes lenne… Aztán Homonnay Géza könyve is… De még inkább, ahogy beszél róla… És Kuttner Gyuri, aki ebben a kérdésben legalább olyan erőszakos, mint a licitvezetésben. Meg aztán az új főszerkesztő, Gergő, aki szerint ez jó lenne a lapba.
Szalay György
2010. november 22.

Egy marék aranyért: a holisztikáról – csb I/A 10. forduló

A társadalom anómiás állapotában mindig elszaporodnak a jövendőmondók, divat lesz az okkultizmus. Hiperkarma: Zöldpardon Sokszor megnyugtat minket egy jó kávé, croissant-nal (magunk a Tavaszmezői utcai Műterem kávézót javasoljuk), de van, aki félelmében kiabálni kezd.
Gulyás Dániel
2010. november 19.

Mit mond a kártya? – csb utolsó forduló, összes osztály

Ami boltívben a zárókő, az a csb-n a zárókör: a héten összeáll a kép, eldől, ki nyer, ki jut föl, ki esik ki, szóval választ kapunk minden kérdésre. No de mire való a cigánykártya, ha nem arra, hogy ne kelljen kivárni a mindent tudással a fordulók végéig? Monstre kártyavetés minden osztályra!
Kalmár Zoltán
2010. november 19.

Egy asztalnál a világbajnokokkal – írás egy kép alá

Az 1983. januárjában tartott Budapest Nemzetközi Bridzs Fesztivál (IBBF) nagy eseménye volt, hogy népes olasz kíséretnek tagja volt a Giorgio Belladonna– Benito Garozzo pár. Itt, nálunk jelentették be, hogy újra elindulnak az olasz csapat színeiben a világbajnoki címért.


Kovács Gergely
2010. november 18.

Nyereményjáték (I.) – megfejtés, eredményhirdetés

Hogy ki szerepel a világbajnok Giorgio Belladonna és Benito Garozzo pár mellett még a fotón? Jó kérdés…
 
Mi alapos kutatómunka után öt magyar játékosról állítjuk biztosan, hogy ott van a fényképen: Fodor Tamás, Gulcsik Gábor, Kalmár Zoltán, Koltai Gábor, Komjáthy András. A nyereményjátékra rengeteg tipp érkezett, az összes nevet legjobb tudásunk szerint ellenőriztük.
 
Koltai Gábor
2010. november 18.

Ne kapkodj! (X.) - csb I/A 10. forduló

Ahogy közeledünk a bajnokság vége felé, már mindenki annyira lehiggadt (sehol egy hangos szó), hogy az elkapkodott partik helyett csupa szépen átgondolt megoldást láthatunk...  
Szalay György
2010. november 15.

Egy marék aranyért: szalámitaktika – csb I/A 9. forduló

Kezdetnek egy gyors fejtörő: Egy közértben lóg két egyforma rúd szalámi. Az egyikből 40, a másikból 8 cm-t vágunk le. Így a hosszabb maradék háromszorosa lesz a rövidebbnek. Mekkorák voltak eredetileg a szalámik? (Ha nem tudják, húzzanak egy vonalat!) Gárdos Péter: Szamárköhögés (3:17-től)
Gulyás Dániel
2010. november 15.

Mit mond a kártya? – csb I/A 10. forduló

Megkezdődött a hajrá, már a végső helyezésekre is próbálunk prognózist adni, ezúttal az I/A-ban. Címvédők, dobogósok, már megmenekültek, épp menekülők és menthetetlenek.
Talyigás Péter
2010. november 15.

Kömaré Csaba jelenti – csb I/A 9. forduló

Egy esztétikai élménnyel kezdem. Mindenkinek más a heppje (nünükéje, agymenése, fantazmagóriája) arról, hogy mit tart különösen esztétikusnak a bridzsben. Kétoldali háromszínű aszinkron transzfer álbeszorítás? 19 pontos szlem kamu kulcslicittel bemondva, teljesítve? Egy finom megtévesztő lapszámjelzés? Egy vagány indító kijátszás? Egy még vagányabb kizárás? Egy tökéletes lapértékelés? Ki mire izgul.
Kovács Gergely
2010. november 13.

Jön, jön, jön: nyereményjáték! – A magyar bridzs krónikája

A Bridzsélet négyfordulós kvízjátékot ír ki Homonnay Géza A magyar bridzs krónikája című, frissen megjelent könyvéhez kapcsolódóan.


Mostantól négy héten át hétfőnként délelőtt 10-kor felteszünk egy kérdést a könyvhöz kapcsolódóan.


A leggyorsabb, illetve legteljesebb választ adó játékos minden fordulóban egy könyvet nyer. A sorozat végén a legaktívabb, legjobb, de könyvet egyszer sem nyerő olvasó kapja az ötödik példányt, amolyan karácsonyi ajándékként.


A megfejtéseket majd csütörtökönként délig várjuk a főszerkesztő e-mail címére (gerikova@yahoo.com). Az eredményhirdetés, azaz a szabad a gazda után szabad a vásár a kommentek között: kezdődhet a múltidézés, a sztorizás, az ifjabbak tátott szájjal ámulása!

Ha pedig tutira szeretnél menni, a 400 oldalas keményborítású könyvet karácsonyig 2500 Ft-os kedvezményes áron meg is rendelheted itt.