Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Gulyás Dániel
2012. szeptember 30.

Gömbösített testnevelés – csb 4. játékhét

Lassan alakulnak minden osztályban az erőviszonyok, de még nagyon messze a vége. Lássuk, mit láttunk a gömbben a következő fordulóról!    
Csepeli Miklós
2012. augusztus 25.

Lille-i leletek – Az olimpia legérdekesebb partijaiból

A selejtező csoportban könnyedén vertük a mezőnyt, így jutalmul a kieséses szakaszban a futottak még kategóriába tartozó Szingapúrt fektethettük két vállra. A nyolc közé kerültünk tehát, de idáig Pekingben is eljutottunk. Úgy nézett ki, hogy most is ez lesz a végállomás, hiszen a világsztárokból álló lengyeleken kellett túljutni. Ráadásul a selejtezőben alaposan elporolták csapatunkat. Nem beszélve arról a nem mellékes körülményről, hogy legénységük hat tagból állt.
Koltai Gábor
2012. augusztus 22.

MAGYARORSZÁG ARANYÉRMES A BRIDZSOLIMPIÁN!

Ezt nyilván már mindenki tudja, de talán többen is vannak, akik nyaralásból kifolyólag vagy egyéb okból eddig nem követték az olimpia eseményeit (most máshogy nevezik, de nekem ez akkor is olimpia – hiszen ezt is csak négyévente rendezik). Elvileg az ő kedvükért foglalom össze az elmúlt két hétben történteket – de igazság szerint nagyon jó még egyszer végigélni az egészet. Magyarország aranyérmet nyert a bridzsolimpián!
Boóc András
2012. augusztus 19.

Loiben, 2012

A megszokottnál kevesebb résztvevővel (69 csapat, 146 pár) zajlott le a 44. loibeni bridzsverseny, az eredmények az osztrák szövetség honlapján megtalálhatók.        
Csipka Szilvia
2012. augusztus 16.

Olimpia női szemmel (4–5. nap) – Fiatalos finisek

Több mint a fele a körmérkőzéses szakasznak a hátunk mögött van. Délelőtti kezdés a dánok ellen, minden rosszul indul. Hosszasan csak az ellenfél ír, igaz, kis pontokat, de pontokat. Nálunk mindössze egy helyen árválkodik pont, nézni is rossz. Aztán még kettő, de rögtön utána 12 az ellenfélnek. Ne is firtassuk, hogyan és miképp. Aztán…
Csipka Szilvia
2012. augusztus 13.

Olimpia női szemmel (2–3. nap) – Vezetünk!

Korábban említettem, hogy rendkívül jól szervezett az olimpia azzal a kis kiegészítéssel, hogy olyan franciás… Első nap jó korán beültem a vugraphba, (mert látogatóként semmilyen formában nem lehet bemenni a terembe), még csak szervezték a közvetítést. Asztal, székek, mikrofonok a helyükön, szállingóznak a kommentátorok, majd berobog egy „fontos ember”, és közli, ez az asztal itt, a színpad elején nem maradhat, tűzvédelmi előírások miatt. Mindenki néz körbe tanácstalanul, akkor most hová tegyük?
Csipka Szilvia
2012. augusztus 12.

Olimpia női szemmel (1. nap) – Kettőből kettő

Mindig jó részt venni bridzs Eb-n vagy bridzsolimpián, de kívülállóként fájdalmas úgy nézni az eseményeket, hogy csak egy magyar csapat küzd, hiszen sem a nyílt, s ami nekem a fájóbb, a női kategóriában sem vagyunk jelen… Kis jóvátétel lenne, ha a szeniorok valami meglepetéssel kápráztatnának el minket – az első napon hozott két győzelem mindenesetre jó alap ehhez.  
Kuttner György
2012. június 29.

A bridzs barátai – Klubcsapatverseny

Budapest lassan a bridzsklubok városa lesz. Számuk folyamatosan növekszik, a fővárosban és környékén a harminchoz közelít. Egyes játszóhelyeken a szokásos villámpárosok mezőnye gyakran nagyobb a hivatalos versenyekéinél. Így aztán nem lehetett csodálkozni a rendező visszafogottságán az első klubcsapatverseny meghirdetésekor: félt, hogy nem tud helyet adni a nagyszámú jelentkezőnek.
Hoffman Tamás
2012. május 18.

Ifi szemmel a Kovács Zoltán-emlékversenyről

Már megírtuk, hogy a hétvégi Kovács Zoltán-emlékversenyt hogyan látta az idősebb generáció, most halljuk a mezőny másik felét kitevő ifik hangját. Két szerző, két parti – egy (jól sikerült) verseny.            
Koltai Gábor
2012. május 15.

Kovács Zoltán-emlékverseny

Több szempontból is rendhagyó lett a Kovács Zoltán-emlékverseny. Célja az volt, hogy a fiatal bridzsezőknek nyújtson olyan lehetőséget, hogy rutinos párokkal csapatot alkotva, rutinos ellenfelek ellen játszhassanak végig egy versenyt. Ehhez az „összegyűjtött” 15 ifi pár mellé 15 felnőttpárt hívtak meg a rendezők – zömében Zoli volt csapattársait és tanítványait, tehát kis híján a teljes magyar élmezőnyt. A két nemzedék „szövetségi kapitányaként” Csepeli Miklósra és Hoffmann Tamásra hárult a csapatok összeállításának gondja.