Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

András Imre
2020. augusztus 6.

Majorgémek és -szlemek III.

A major színtalálkozás megtalálása után a szlem felé vezető lépéseket taglaló háromrészes cikksorozatunk utolsó fejezete következik. A major indulás utáni major összeemelések után az összefoglalás zárja a sorozatot.
András Imre
2020. július 31.

Majorgémek és -szlemek II.

Sorozatunk második részében a 2-s magasságon kiderülő gémforszos nemes találkozással foglalkozom. Kétféle változatuk van. Az egyikben a válaszoló 2-es magasságon új színt mond, majd 2 majorral fixál. A másikban a válaszoló 2 szan Jacobyval azonnal fixálja az adut. Ezek a korai fixálások. Ne terheljük a memóriánkat, jussunk el a 3 majorig azonos módon, mindent kiderítve! Vagy az erős induló azonnal kérdezzen!
András Imre
2020. július 15.

Majorgémek és -szlemek I.

Nemrég összeállítottam egy terjedelmes irományt. A majorbeli találkozás utáni szlemekről szólt. Az anyag bőséges, apró ötleteket is tartalmaz, viszont egybefüggően már hosszú. 5 részre szabdaltam és megadom a tartalomjegyzékét. A rövid színű kiosztásokkal kezdek, majd a gémforszos majorbeli találkozással folytatom. Lényegében a 3 major magasságában jön el a döntés ideje. Majd vizsgálom a 19 figurapont körüli indulásokra adott majoremelést, illetve az indulótól adott majorcsatlakozásokat. A sorozatot három részben adjuk közre.

Hodosi Péter
2020. május 11.

Az utánpótlás fejlesztés lehetőségei – az online oktatás

Az új MBSZ-elnökség legfontosabb céljainak egyike az utánpótlás tudatos és lendületes fejlesztése belépő korosztálytól függetlenül. Ez a törekvés általánosságban része annak az összetett feladatnak, hogy a bridzsnek mint szellemi sportnak és szabadidős tevékenységnek mind kulturálisan, mind a sport világában nagyobb, érdemeihez méltóbb ismertséget kell szereznünk. Hosszú távon kell gondolkodni és programalapú tevékenységet végezni, de túl sok időt már nem lehet tervezésre, mérlegelésre fordítani, mert egyre égetőbb a helyzet.
András Imre
2019. december 18.

Aduk és kulcsok

Az alacsonyan kiderített major találkozáskor olyan licitrendszer kellene, mely információt ad: a ponterőről, a rövidségről, a kulcsok számáról, az ászok színéről és az elosztásról.
Homonnay Géza
2019. november 7.

Elhunyt Nikolits Tamás

Nagyon rendes, nagyon jólelkű ember volt. Élete középpontjában a bridzs állt, igen magas szinten művelte a játékot. Már huszonéves korában magyar válogatott volt, Gabos Gábor partnereként szerepelt első Európa-bajnokságán. A FÉSZEK, majd a Taurus csapat oszlopos tagja volt, sokszoros válogatott, 29 magyar bajnoki címénél csak Dumbovich Miklósnak és Kovács Mihálynak van több. A legutóbbi időszakban a GAMAX csapatot erősítette.
András Imre
2019. október 21.

A tréfás treff és a triviális transzfer

Az 1 major–2 treff pároslicit lehetne kétváltozatú. Transzfer 2 káróra és gyenge lap vagy általános gémforsz. A folytatás egyszerű, aki eltér, annak erős lapja van.
Fazakas Gergely
2019. szeptember 1.

Figyelni kellene a lányunkra

– Marcsikám, te láttad, kivel barátkozik a mi Lujzikánk?
– Igen, a múltkor is én engedtem be az egyiket, valami Botond. Sportoló, ha jól értettem. Csak a konyhából hallottam, mintha azt mondta volna, sprinter.
– Ezzel a magassággal? Maximum minisprinter. Én azt hallottam, hogy valami bokszoló. Hogy a bidding boxban járatos.
András Imre
2019. július 29.

1 treff–(1 káró)–?

A licithelyzet: 1 treffel indulunk, 1 káróval közbeszólnak. Az 1-es magasságú válaszok az induló partnerétől legyenek transzfer licitek, a többi licit nagyjából az eredeti tartalommal bír.
Bánki Zoltán
2019. július 8.

Gasztro-konvenció – Pécsi, siklósi emlékek

Régebben, úgy 30-50 éve négynapos versenyek voltak. Az utazás többnyire vonattal történt, a pécsiek elintézték a különkocsit, ott már csütörtök délelőtt „megkezdődött a verseny”. Kocsival is sokan érkeztek, akkor még 202 km volt Pesttől Pécs, nem volt autópálya. Mióta van, azóta 260 km az út. A dunakömlődi halászcsárda halászlevével, pogácsájával biztos pontként szolgált odafelé is, meg hazáig is. Jönnek elő a pécsi emlékképek, sorra. Séta a belvárosban, vásárlás a Nádorral szembeni delikáteszben, így estére megvan a muníció a szállodaszobai elemzéshez.