Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Gál Péter
2011. augusztus 21.

A bridzs nagy - A www.bridgebig.com-ról

Új bridzselő hely van kialakulóban az interneten. A www.bridgebig.com ötlete Hollandiában született. Megirigyelve a póker internetes világsikerét két fiatal, Nira Talová és René de Waele megpróbál valami hasonlót a bridzs játékkal kapcsolatban. A tervük sok-sok pénzdíjas verseny rendezése, és ez talán sehol sem minősül tiltott szerencsejátéknak.
Bóc István
2011. március 28.
Ismét távozott közülünk" />

Egy játékos halálára

Ismét távozott közülünk egy játékos. Macskásy Ernő a versenyzők között igazi Játékos volt. Bármikor is pillantottam oda az asztalhoz, ahol játszott, mindig mosolygott. Nem azért járt le bridzsezni, hogy mindenáron nyerjen, hanem, hogy játsszon, örömet szerezve társaságának, és persze önmagának is.
Kovács Gergely
2011. március 28.

Keresztrejtvény – megfejtés, eredményhirdetés

Végetért a Bridzsélet háromfordulós keresztrejtvény nyereményjátéka. A második feladvány megfejtése ez volt: "Csütörtökön kezdődik a Bridzsfesztivál a Fészek Klubban." A harmadiké Csepeli Miklós egyik örökbecsűje: "Lehet írni jó licittel, rossz licittel, jó játékkal, rossz játékkal." Eredményhirdetés következik.    
Kovács Gergely
2011. március 21.

Keresztrejtvény III.

Rejtvényfejtők, figyelem, itt a záró forduló! A mellékelt dokumentumokban zöld színnel jelölt fősort a főszerkesztő email címére (gerikova@yahoo.com) várjuk; a háromfordulós játék összesített legjobbja partnerével áprilisban ingyen játszhat a Kibic Klub vasárnap délutáni versenyein a Kossuth Klubban (a klubtagok se lankadjanak: szabadon átruházhatják a nyereményüket). Jó rejtvényfejtést!
Kovács Gergely
2011. február 25.

Keresztrejtvény I. – megfejtés

"Az emberben egy türelmetlen szomjúság él némi világosságra" – ez az Ottlik Géza-idézet volt elrejtve a hétfőn feladott kereszrejtvényünkben. Sok megoldás érekezett, valamennyi helyes volt. Háromrészes nyereményjátékunk március 7-én hétfőn 10 órakor folytatódik.
Kovács Gergely
2011. február 18.

Újabb nyereményjáték indul hétfőn

Keresztrejtvénnyel jelentkezik hétfőn a Bridzsélet. A bridzses kérdéseket is tartalmazó fejtötő fősorát a főszerkesztő e-mail címére (gerikova@yahoo.com) várjuk; a kéthetente jelentkező háromfordulós játék összesített legjobbja partnerével áprilisban ingyen játszhat a Kibic Klub vasárnap délutáni versenyein a Kossuth Klubban (a klubtagok se lankadjanak: szabadon átruházhatják a nyereményüket). Az első feladvány 21-én hétfőn 10 órakor jelenik meg. Jó játékot!
George Retek
2010. október 10.

Bridge for bright brains - kanadai gyémántok

Kanada mindig is híres volt természeti kincseiről. A kanadai bridzsezők pedig megkezdték a gyémántbányák kitermelését. Példaként nézzük az alábbi két partit a Kanadai Nemzeti Csapatbajnokság körmérkőzéses szakaszából.      
Kovács Gergely
2010. szeptember 22.

Új szelet

…hozott az ősz: új kezek fogják a Bridzsélet kormányát. Csak képletesen, hiszen az elmúlt időszakhoz hasonlóan a továbbiakban is csak az interneten találjátok meg az újságot, így a valóságban képtelenség kézbe venni. A printtelenséget talán jó páran kifogásoljátok, de ezen mi, a lap parancsnoki hídján Kemény György lapkapitány és én, nem tudunk változtatni. Viszont a jó oldalát nézzük, tegyetek Ti is így!    
Kertész Ádám
2010. augusztus 21.

Kiszorítós játék

Párosversenyen játszottam a következő kiosztást:
Kuttner György
2010. június 2.

Órák potyán

Sehogy sem találtam jobb szót a szolgáltatás díjmentes igénybevételére. A ma használt: akciós, ajándék, adományozott, szponzorált, nem fejezik ki a váratlant, amikor a kedvezményezett éppen jó helyen volt, jó időben. Oktatási szolgáltatások esetében különösen ritka az ingyenesség és azonnal felmerül a kapott ismeret valódi értéke. Erre lehet garancia az átadó személye. Sportágunkban, dr. Winkler Gábornál nehéz eredményesebb versenyzőt találni, így díjmentes tanácsainak bizony komoly értékük van. Két különböző esetre is emlékszem, melyek talán másokat is elgondolkoztatnak.