Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Koltai Gábor
2012. szeptember 19.

A köztársasági elnök az olimpiai bajnokainkkal bridzsezett!

Rendhagyó „fogadáson” méltatta Áder János a bridzsolimpián győztes magyar szenior csapat eredményét. A nyári olimpián és a paralimpián kiválóan szereplő versenyzőknek a parlamentben gratulált az elért eredményekhez és az érte kapott kitüntetésekhez – majd közvetlen ez után ellátogatott a Magyar Bridzs Szövetség szerény versenytermébe, ahol ezekben a hetekben a csapatbajnokság folyik. Itt személyesen is köszöntötte az olimpiai bajnokokat, miután annak idején az amerikaiak ellen megnyert olimpiai döntőt követően az elsők között gratulált nekik telefonon. Nemcsak az aranyérmes válogatott, de az egész bridzssport elismerése ez a megtisztelő gesztus.
Koltai Gábor
2012. szeptember 2.

Találkozás az olimpiai bajnokokkal

Történelmi pillanatokat élünk – a magyar szeniorválogatott olimpiai bajnokságot nyert, és ez nemcsak a csapat, hanem egész magyar bridzssport sikere. A különleges alkalomhoz illő különleges rendezvény zajlott le az Európai Ifjúsági Központban a III. Kibic Open első fordulója előtt, a csapat tagjait köszöntötte és ünnepelte az ott megjelent, kétszáznál is több lelkes szurkoló. Mivel az olimpia döntőjében elképesztő magabiztossággal, fölényesen verték meg a fiúk a profikból álló amerikai csapatot – már a mérkőzés befejezése előtt többekben felvetődött a gondolat, hogy ezt a sikert méltóképpen kell majd megünnepelni. (A Bridzsélet Facebook-oldalán galéria található Kékes Szaffi fotóiból)
Vikor Dániel
2012. augusztus 8.

Tempó, tempó, tempó...

A tempó a bridzs egyik legizgalmasabb és legérzékenyebb területe. Egy villámpároson történt a következő eset. Ha az ellenjáték elvéti a tempót, csak három ütéshez jut a major gémben, ha viszont eltalálja..  
Kovács Gergely
2012. március 29.

„Egész népemet fogom” – Bridzsoktatói szimpózium

Fogyunk, pedig eszünk ágában sincs diétázni. Nincs edzői, oktatói képzés, minősítés és akkreditált tanmenetünk, segédanyagaink sem, átfogó koncepcióról nem is beszélve. Aki „kívülről” odatéved a bridzs.hu-ra, hogy megnézze mi ez a játék, kik és hol játsszák, nehezen akad hasznos információra. A Magyar Bridzsszövetség szimpóziumra várta az érdekelteket, hogy megbeszéljék, merre induljunk, hogy orvosoljuk a hiányosságainkat, mik legyenek az oktatás terén az első lépések.
Scharnitzky Péter
2012. március 7.

A BBO-n láttam... – Egyszínű beszorítás ellenjátékosként

A BBO-n belekukkantottam egy izraeli csapatmérkőzésbe (Bareket Ilan–Israel Juniors), és egy ritka technikai fogásnak lehettem tanúja: egyszínű beszorítás ellenjátékosként. Úgy történt, hogy...      
Kuttner György
2012. február 21.

Játszóterek (I.) – Az IF zenés kávéház

Hofi (Hoffmann Tamás) szereti a társasjátékokat. Táskájában mindig van néhány kipróbálandó. Öt évvel ezelőtt aztán úgy vélte, maga is képes létrehozni ilyet. Az új társast pedig bridzsklubnak nevezte el. Az ötlet nem tűnt különlegesnek, sokan megpróbálták már, többnyire konyha- és nappali szoba asztalaikhoz ültetve versenyző ismerőseiket. Tamásnak azonban kapóra jött, hogy édesapja, az örökifjú Hofi (Hoffmann György) már különlegesnek számító vállalkozásainak sorába bekerült a kávézó. Új sorozatunkban feltérképezzük a bridzsklubokat; betérünk mindenhova, ahol az 1 kőr nem pusztán „még egy rundó Unikumot!” jelent... Első játszóterünk az If Kávéház.
Kelen Károly
2012. február 4.

Az EBL-találkozó - 2014-ben mi rendezzük az ifi Eb-t

Budapesten tartotta éves találkozóját az Európai Bridzs Liga. A Flamenco Szállóban a kontinens hivatalossága nagy számban képviselte magát. Én az utolsó pillanatban szereztem tudomást róla, arra volt csak időm, hogy meghallgassam a lengyel és az észt szövetség elnökének beszámolóját országuk bridzséletéről. Majd belehallgattam a Németországot képviselő Harsányi József előadásába a zsűriképzésről.
Kovács Gergely
2011. november 17.

Nyereményjáték a Kibic-versenyre - eredményhirdetés

A vasárnap délutáni Kibic jótékonysági versenyre lehet két indulási jogot nyerni a Bridzsélet nyereményjátékán. A cikkünkhöz csatolt rejtvényhálóba írd be a megadott – bridzshez kapcsolódó – szavakat, a kitöltést után a sötétre színezett mezőkbe kerülő betűk adják ki a megfejtést. Az első helyes megoldást beküldő olvasónk és partnere ingyen játszhat a versenyen. Frissítve: megoldás, eredményhirdetés.
Szalay György
2011. október 21.

Pokoli játszma – értékelés

Következzen a hatei párosverseny ihlette feladványok értékelése. Örömteli, hogy viszonylag sokan, nyolcan elküldték a válaszokat, a legjobb megfejtést Sebes Gábor és Zoller Róbert adta.  
Szalay György
2011. október 17.

Pokoli gyémántok - Admiral Cup, Hate

Hívás érkezett. Dienes Ödön sporttársunkkal játszhattam a cseh Disneylandben, az osztrák-cseh határon. Már eleve a hely neve sokatmondó: Hate. Sokan nem gondoltak arra, hogy egy felirat nem csak németül vagy csehül értelmezhető, hanem angolul. Gyűlölet. (Javasoljuk a hasonló című francia filmet.)