Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Bridzs Európa-bajnokság 2016, Budapest

András Imre - 2016. június 23.

Ínyenc fogások ebédre VI. 23. – Eb 2016

A 23. forduló néhány adu nélkül játszott partijában érdekes állások alakultak ki. Mindjárt az 1-es leosztásban a zárt teremben Szilágyi László gyenge 2-es kőr indulását Dél passzolta, Nyugat 2 pikkel újranyitott, és az olasz versenyzők úgy gondolták, ideje 3 szant játszani.

Kovács Gergely - 2016. június 22.

Nyílt küzdelem – Eb 2016 VI. 22.

Nyílt csapatunk továbbra is megbízhatóan gyűjtögeti győzelmeit, a szerdai négyesből is hármat behúzott – a lyoni magyar–portugállal (3–3) egy időben legyőzte Portugáliát is –, így az eddigi 26 forduló második felében tizenegy nyertes meccset és két vereséget számlálva tűz közelben van. Ez sajnos nem mondható el női csapatunkról, és a mai vereségek miatt már szeniorjainkról sem. Utóbbiaknak viszont még mindig van reményük a vb-szereplést jelentő első hat hely elérésére, és nyílt csapatunk számára is nyílt a küzdelem e tekintetben. Még három nap, minden lehet, legalábbis majdnem minden.
András Imre - 2016. június 22.

Ínyenc fogások ebédre VI. 22. – Eb 2016

20 játékos játszott káró aduval. Volt 3 káró felvétel is, de többnyire az 5-ös magasságra meneteltek, és sokan kaptak kontrát is. Tulajdonképpen jó a káró „mentés”, mert Észak–Dél 4 kőrig evickélt.
Kovács Gergely - 2016. június 21.

Szerda este magyar–portugál – Eb 2016 VI. 21.

Nyílt csapatunk mindhárom keddi ellenfelét legyőzte, így jó pozícióból várhatja a szerdai játéknapot, este nemcsak Lyonban, hanem a Groupama Stadionban is megütközik egymással Magyarország és Portugália. Másik két csapatunk labilisabban teljesített, de a szeniorok így is jó helyen állnak.
Takács Vivien - 2016. június 21.

Groupama Aréna a Bábel tornya – Bridzs Eb a laikus szemével

„Észak a felvevő, és megadja a pikk impasszt.” Ki vesz fel és mit ad meg? Az idézett mondathoz hasonlókat lehet hallani mostanában Budapesten a Groupama Arénában, ahol még szombatig tart az 53. bridzs csapat Európa-bajnokság.
Kovács Gergely - 2016. június 20.

Vegyes volt – Eb 2016 VI. 20.

A nyílt csapat elkapta a két éve második Monacót, és feljebb lépett, a szeniorok tartják negyedik helyüket, de a hétfői nap így kevésbé sikerült, mint a vasárnapi. Ám messze még a szombat, a nyílt csapatok is csak a verseny felénél járnak.
Kuttner György - 2016. június 20.

Bridzskiállítás Pesten

Amikor Clément Turpin kedden, Bordeaux-ban a sípjába fújt, Ottlik Géza átment a Kálvin téren és látogatást tett az IF Kávézóban. A jelenetet Kállay Gáborné, Ferencváros alpolgármestere idézte meg az Ottlik és a bridzs kiállítás megnyitásakor. Az elnevezést, a nagylelkű házigazda, Hoffmann György adta, minden előzetes konzultáció nélkül. Mi, bridzsezők alighanem óvtuk volna ettől, mert nehezen felmérhető Ottlik hozzájárulása játékunkhoz.
András Imre - 2016. június 20.

Ínyenc fogások ebédre VI. 20. – Eb 2016

Magyar szempontból sikeres nap volt a vasárnap. A nyílt verseny Hollandia–Magyarország meccséről következzen pár leosztás. Kezdésként nézzük a nap első partiját.
András Imre, Kovács Gergely, L - 2016. június 19.

Csapataink harcban állnak – Eb 2016 4. nap

Magyar szempontból az eddigi legjobb nap volt a vasárnapi. Nyílt csapatunk újra magabiztosan húzogatott, az igen erős riválisok ellen kezdő női válogatottunk jó eredményeket ért el, a szeniorok pedig még rajtuk is túltettek bemutatkozó négy mérkőzésükön. Ha sikerül tartani ezt a formát, olyan sikeres Eb-nk lehet, amilyen rég volt, nagyon rég.
Takács Vivien - 2016. június 19.

„A bridzsasztal alatt nőttem fel” – Villáminterjú Csipka Szilviával

A női csapatverseny első napján, az első meccs után, Csipka Szilvivel, a magyar női csapat egyik tagjával beszélgettem.