Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Elnökség
2023. május 9.

Támogass Te is! – Aktív a szövetség online adományozó felülete

A bridzs.hu oldal fejlécén világoskék háttérrel új gomb jelent meg Támogass Te is! felirattal. Rákattintva a támogatói felületre visz a link. Itt egyszeri adományozásra van lehetőség bankkártyás fizetéssel.
Nagyiván Gábor
2023. május 9.

Bridzspartnerség – Ottlik 110

Ma 111 éve született Ottlik Géza. Kereken egy évvel ezelőtt indítottuk cikksorozatunkat, amely a magyar bridzs egyik legnagyobb alakját mutatja be jobbára korábban nem közkeletű dokumentumokat ismertetve. Ez itt a széria záró darabja. Ottlik Géza állandó partnere, Kovács László alakját rajzolja meg – leginkább Ottlik szavaival.
Kelen Károly
2023. május 6.

Bridzslecke haladóknak – Amerikai válogató

Kibicelni az amerikai menőknek. Ennél jobb lehetőség nem kell a tanuláshoz. Mégsem egyszerű a dolog. Nem elég nézni, látni is kell. Ahogy nem elég olvasni klasszikusokat vagy bármi jót. Föl is kell fogni, rá is kell érezni, meg is kell érteni mindazt, amin végigfut a szem.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. május 4.

IMP-bajnokság 2023 5. forduló

Az 5. fordulón is túl van a mezőny, tehát már a bajnokság második felébe fordultunk. Továbbra is folyamatosan változik a vezető pár, ezúttal a címvédő Varga István–Udvari Szabolcs állt élre egy erős nap után, míg Winkler Gábor és Dumbovich Miklós halványabb napja után második. A dobogóra ezúttal az Argay-Ormay-Siba trió fért fel, akik 50 pontos napjukkal már meghaladták a 100-at. A két László, Harangozó és Hittmann negyedik, míg további három pár jó napot zárt, a Honyek–Vikor, Marjai–Zöld és Szabó–Tubak párok egyaránt 70 felett tanyáznak, és még simán odaérhetnek az élen állókra. Az eddigi meglepetés pár, Kerti–Tichler közepes mínuszt termelt, és már csak nyolcadik, 40 pont körüli hátránnyal. A nap legjobbja ezúttal Kovács Balázs és Scharnitzky Péter, akik 62 pontos játékukkal a kieső zóna közeléből a középmezőnybe rakétáztak.
Nagyiván Gábor
2023. április 30.

Challenge-bridzs és más nyalánkságok 2.

A legjobb 16 közé 5 magyar játékos jutott: Buglyó Sándor, Kemény György, Gulyás Dániel, Talyigás András és Homonnay Géza. Versenyben volt még 4 román, 2 lengyel, 2 amerikai, 1 indonéz, 1 olasz és 1 lett játékos. Az már biztos volt, hogy a legjobb 8 közé legalább egy játékosunk bekerül, mert Buglyó Sándor és Kemény György egymás ellen játszott. A szvinges mérkőzésen Kemény György kerekedett felül, 43–36-ra győzött.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. április 28.

IMP-bajnokság 2023 4. forduló

A felénél tart az idei párosbajnokság, mivel a héten lejátszottuk a negyedik fordulót minden osztályban. Az első osztályban még mindig zajlik a helyezkedés, nagy pluszból mínuszba, és fordítva és láthatunk mozogni párokat a tabellán.
Nagyiván Gábor
2023. április 23.

Challenge-bridzs és más nyalánkságok 1.

2020 márciusában már tombolt a Covid. A bridzstársadalmat nagyon érzékenyen érintette a járvány, megszűnt az akkorra már újra virágzó klubélet és maradt az online. Mit tehet ilyenkor az a bridzsező, aki az élő játékot szereti és az online játék szinte ismeretlen volt addig számára? Ráfanyalodik és megtanulja. A Bridge Base Online által biztosított ingyenes játék, ha nem is nyújtotta az élő játék élményét, de némileg enyhített a bridzséhségen. Már a tél közepén elhatároztam, hogy a magam szerény eszközeivel segítem a tapasztalatlan online játékosokat, és készítettem egy videót, melyben bemutattam, hogyan működik az online bridzs és a BBO. Úgy érzem, hogy a célt elértem, a több mint 1200 megtekintés igazolja ezt (magyar nyelvű bridzs videó esetén ez elég nagy szám).
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. április 20.

IMP-bajnokság 2023 3. forduló

A harmadik napot játszottuk az IMP-bajnokságon, és persze ezúttal sem maradtunk meglepetés nélkül. Az I/A-ban Selmeci Dávid, egyik ifjú reménységünk kezd egyre jobban összecsiszolódni egy „nagy öreggel”, Kovács Mihállyal (csapatuk neve az Old Boys, ezért merjük így hívni), és ez ezúttal nagyon erős napban kulminált, hiszen 64 pontot szereztek, amivel máris élre törtek – összesen 73 IMP-vel vezetnek a továbbra is (talán némi meglepetésre) az élmezőnyben tanyázó Kerti–Tichler előtt, akik ezúttal is közel 25 szerzett ponttal, összességében 70-nel másodikok. Harmadik a mindig nagy esélyes és sokszoros győztes Dumbovich–Winkler, kb. 10 pont hátránnyal. A múlt heti első Harangozó–Hittmann kis mínuszt csinált, így most negyedik, míg Fris–Kovács és Hoffmann–Magyar egyaránt jól teljesítve tapad az élen állókra. A harmadik és nyolcadik között csak 10 IMP van, tehát izgalmakban ezután sem lesz hiány.
Talyigás Péter
2023. április 14.

A ChatGPT véleménye arról, miért bridzseznek jobban az emberek, mint a robotok

Egyik sporttársunk megosztott egy beszélgetést a Facebookon arról, hogy a ChatGPT mivel indult volna egy felvétel ellen tizenhárom lapból. A beszélgetős robot kedvesen javasolt egy kártyát, ami nem volt a játékostársunk kezében. A kísérlet – fogalmazzunk így – nem zárult sikerrel. Ami nem is csoda, hiszen a ChatGPT nem erre való. Ezt a chatbotot beszélgetésre fejlesztették, és abban általában egészen kiváló.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. április 13.

IMP-bajnokság 2023 2. forduló

A második játéknappal folytatódott az IMP-bajnokság. Ezúttal már 4x8, azaz 32 partit játszottunk (legalábbis az első osztályokban). Körök a körök ellen, ezúttal már kijöhetett a különbség, hogy melyik négyes erősebb, elég szélsőséges eredmények is születtek.