Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Kovács András
2023. június 5.

Bridzsmozi – Magyar Kupa-negyeddöntő

A ’80-as évek elején több ilyen cikket írtam a Bridzséletbe a Bridge Worldtől vett ötletet felhasználva. A bridzsmozi lényege: mindig csak a következő vonalig olvasd, ott állj meg, a válaszodig takard le a mozi folytatását, és hozz döntést, hogy az adott állásban melyik lapot játszod ki, de a döntésed mellé magadnak írd le az indoklást is, miért azt tetted. Ha döntöttél – és felírtad az indokaidat –, továbbléphetsz, megtudod mi a helyes, és ezen az úton folytathatod, olvasd tovább a következő vonalig, ismét dönts és jegyzetelj újra. Minden, a „mozival” egyező döntésedért 7, indoklásért 3 pontot írj fel magadnak. Az alábbi moziban így 30 pontot szerezhetsz.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. május 27.

IMP-bajnokság 2023. 8. forduló

A 8. fordulóval véget ért a 2023-as IMP-bajnokság. Az idény meglepetésben gazdag volt, bár a végeredmény nem tűnik annak az első osztályban: aligha lepődött volna meg bárki, ha a szezon előtt azt mondjuk, Winkler Gábor és Dumbovich Miklós nyeri a bajnokságot (igaz, ezúttal is segítséggel: Gábor helyett az utolsó fordulóban az örök helyettes, Zábrádi Benjámin játszott – bennfentes forrásaink szerint a legígéretesebb fiatalok közé tartozik). Talán kissé szomorú lehet Udvari Szabocs és Varga István, akik szolid vezetéssel mentek neki az utolsó napnak, de talán elizgulták a címvédés lehetőségét, hiszen kis mínuszukat (–13) kihasználták a végső győztesek, akik 40 pontot szereztek a napon. A bajnokság második felében remekül hajrázott, és bronzérmet szerzett Szabó Csaba és Tubak Dániel, gratulálunk nekik is, mint valamennyi érmesnek.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. május 20.

IMP-bajnokság 2023 7. forduló

A 7., azaz utolsó előtti fordulót játszottuk le ezen a héten, így már kezd egyértelművé válni, kik tudnak nyerni/feljutni, és kiknek kell a kiesés miatt félniük. Udvari Szabocs és Varga István továbbra is vezet az I/A-ban, és kezd ellépni a többiektől – lehet, hogy címvédés lesz a dologból? Bár csak 8 pontot szereztek ezúttal, Dumbovichék előtt 37 az előnyük (utóbbiak 18-at lőttek). Szabó–Tubak már harmadik, pedig csak +13 volt a napjuk, mivel a múlt heti második, az Argay–Siba–Ormay trió –23-mal végzett a fordulóban. A hét legjobbja 53-mal Hoffmann–Magyar–Golla, akik ezzel ötödikek.
Gulyás Dániel
2023. május 17.

A Magyar Kupa-döntő hétvégéje az ezüstérmes szemével

Múlt hétvégén játszottuk a Magyar Kupa 3 napos hétvégi döntőjét. Erre a három napra a budapesti selejtezők után egyeneságon négy csapat: a Lowel, a FÉSZEK, a P-T és a Gulyás csapat jutott be, míg a budapesti vigaszág 4 legjobbja a Vidékbajnokság legjobbjaival összecsapott a maradék 4 helyért, innen bekerült a két Gamax csapat, a Balásy, valamint a vidékiek képviseletében a Tatabánya. Az első négy csapat mellé irányított sorsoláson került a másik négy: akik korábban játszottak egymás ellen kieséses mérkőzésen, azok nem találkozhattak a döntőig.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. május 11.

IMP-bajnokság 2023 6. forduló

Hat forduló zajlott le az IMP-bajnokságból, de még semmi sem dőlt el. Az első osztályban újra a címvédő Udvari–Varga (160 IMP) mutatta a legjobb oldalát, a napi második helyük, és 46 szerzett pontjuk segítségével még növelték is előnyüket, amely immár 40 pont az Argay–Ormay–Siba hármas előtt, akik szintén jól játszottak, és 20 IMP-t szereztek. A válogatott Dumbovich–Winkler ezúttal épp csak pluszba fordult, így már csak harmadikok, 112-vel. Alulról üti a százat Szabó–Tubak és Vikor–Honyek, míg a korábbi dobogós Hittmann–Harangozó borzasztó napon van túl, de még mindig 8. – reméljük, a hétvégi kupadöntőn szebbik arcukat mutatják.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. május 4.

IMP-bajnokság 2023 5. forduló

Az 5. fordulón is túl van a mezőny, tehát már a bajnokság második felébe fordultunk. Továbbra is folyamatosan változik a vezető pár, ezúttal a címvédő Varga István–Udvari Szabolcs állt élre egy erős nap után, míg Winkler Gábor és Dumbovich Miklós halványabb napja után második. A dobogóra ezúttal az Argay-Ormay-Siba trió fért fel, akik 50 pontos napjukkal már meghaladták a 100-at. A két László, Harangozó és Hittmann negyedik, míg további három pár jó napot zárt, a Honyek–Vikor, Marjai–Zöld és Szabó–Tubak párok egyaránt 70 felett tanyáznak, és még simán odaérhetnek az élen állókra. Az eddigi meglepetés pár, Kerti–Tichler közepes mínuszt termelt, és már csak nyolcadik, 40 pont körüli hátránnyal. A nap legjobbja ezúttal Kovács Balázs és Scharnitzky Péter, akik 62 pontos játékukkal a kieső zóna közeléből a középmezőnybe rakétáztak.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. április 28.

IMP-bajnokság 2023 4. forduló

A felénél tart az idei párosbajnokság, mivel a héten lejátszottuk a negyedik fordulót minden osztályban. Az első osztályban még mindig zajlik a helyezkedés, nagy pluszból mínuszba, és fordítva és láthatunk mozogni párokat a tabellán.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. április 20.

IMP-bajnokság 2023 3. forduló

A harmadik napot játszottuk az IMP-bajnokságon, és persze ezúttal sem maradtunk meglepetés nélkül. Az I/A-ban Selmeci Dávid, egyik ifjú reménységünk kezd egyre jobban összecsiszolódni egy „nagy öreggel”, Kovács Mihállyal (csapatuk neve az Old Boys, ezért merjük így hívni), és ez ezúttal nagyon erős napban kulminált, hiszen 64 pontot szereztek, amivel máris élre törtek – összesen 73 IMP-vel vezetnek a továbbra is (talán némi meglepetésre) az élmezőnyben tanyázó Kerti–Tichler előtt, akik ezúttal is közel 25 szerzett ponttal, összességében 70-nel másodikok. Harmadik a mindig nagy esélyes és sokszoros győztes Dumbovich–Winkler, kb. 10 pont hátránnyal. A múlt heti első Harangozó–Hittmann kis mínuszt csinált, így most negyedik, míg Fris–Kovács és Hoffmann–Magyar egyaránt jól teljesítve tapad az élen állókra. A harmadik és nyolcadik között csak 10 IMP van, tehát izgalmakban ezután sem lesz hiány.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. április 13.

IMP-bajnokság 2023 2. forduló

A második játéknappal folytatódott az IMP-bajnokság. Ezúttal már 4x8, azaz 32 partit játszottunk (legalábbis az első osztályokban). Körök a körök ellen, ezúttal már kijöhetett a különbség, hogy melyik négyes erősebb, elég szélsőséges eredmények is születtek.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. április 6.

IMP-bajnokság 2023 1. forduló

Eljött az április, kezdetét vette minden osztályban az IMP-bajnokság. Ennek lényege, hogy mindenki ugyanazokat a partikat játssza, majd az eredményt átlagolják, és az ettől való eltérést kapjuk meg IMP-ben. Minden évben az első hét picit rövidebb, ugyanis ilyenkor mindenki a saját köre ellen játszik – minden pár ugyanis négyes csoportokba, ún. körökbe van osztva, melyek általában egy csapat tagjaiból, esetleg barátokból/ismerősökből állnak, végső esetben pedig random párokból, melyekkel a rendezőség igyekszik a körök erősségét kiegyenlíteni. Régebben a köröknek még gyakran nevük is volt, „Taurus kör”, „GAMAX kör”, „Galim kör”, „FÉSZEK kör” stb., de mára már nehéz lenne nekik nevet adni, mivel sokszor a csapat tagjai nem is egy osztályban játszanak.