Barion Pixel
HUEN

KezdőoldalBridzsélet

......
Hideglelős végjáték magyar főszereplőkkel – Ifi Eb 2024, 6. nap

U16-os csapatunknak a kiélezett utolsó napon az aranyéremre is volt esélye az utolsó fordulóban, amikor másodikként az élen álló házigazda ellen játszott, de az utolsó partival végül leszorult a dobogóról. Az U21-esek a 6., az U26-osok a 10., a lányok a 11. helyen zárták a wroclawi ifjúsági Európa-bajnokságot.

......
Csapat Eb 2024, győzelmi, 11. nap

Fischer Brigitta–Szabó Csaba, Lajos Hanka–Hodosi Péter, Mezei Katalin–Honti László! Örüljetek velem, mert óriási boldogság, hogy ez a három nagyszerű csaj bevitte a hátán a pasikat a világbajnokságra! Na jó, mondhatjátok fordítva is, vagy akárhogy: a lényeg, hogy hihetetlen izgalmak között sikerült teljesíteni, amit kellett.

......
Kémeink jelentik – IMP-bajnokság 2024, 6–8. játékhét

Az IMP-bajnokság első három osztályában szétszórtuk három ügynökünket, hogy hétről hétre megkeressék a legizgalmasabb partikat a saját bajnokságukban és jelentést tegyenek róla. Ravasz Róka az I/A partijait, a Zágrábi Hentes az I/B partijait, míg a II. osztály partijait olyannyira titkos ügynök fogja szállítani, hogy még álneve sincs.

......
Pannon-Work BAM-kupa 2024

Kevés versenyt szerveznek az MP elszámolású csapatversenyre. Ez másképpen a BAM, melyet szokásosan június elején, egyből az IMP-bajnokság után indított el Homonnay Géza. Ezúttal Pannon-Work BAM-kupa néven gyűlt össze 18 csapat az egymás utáni két keddre. A színvonalra nem lehetett panasz, hiszen Gamax és Galim mellett további I/A-s csapatok is jelentkeztek. A június 4-i első nap után a négy első helyezett jutott a döntőbe, sorrendben a Blackout, a Gamax, a Director Please és a Dienes – vagyis a Szilágyi Lászlóval megerősített I/B-s csapat nyerte a selejtezőt a másik három, I/A-s játékosokból álló együttes előtt. Egy-egy partit nézzünk meg a selejtezőből, az elődöntőből és a döntőből.

......
Meghalt Matheovits László

Újabb érzékeny veszteség érte Pécs, de talán az egész ország bridzstársadalmát. Életének 84. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Matheovits László, aki 1971 óta meghatározó alakja volt bridzséletünknek.

......
Az új név, amit meg kell tanulnunk: Pannon-Work – interjú Homonnay Gézával

Homonnay Géza évtizedeken keresztül volt a Magyar Bridzs Szövetség elnökségének tagja, ezen belül is hat évig volt elnök. Talán nem haragszik meg, ha eláruljuk, saját forrásaiból rendszeresen támogatja jelentős mértékben a magyar bridzset, a mostani interjúnak is egy nagyobbacska adomány adta az apropóját. Mondhatjuk, hogy szinte mindenkit ismer és szinte mindenki ismeri. Gézának azonban sok arca van, talán nem mindenki tudja, hogy kiemelkedően sikeres vállalkozó, világbajnoki bronzérmes bélyeggyűjtő, és megszállott teniszrajongó, aki nem csak a bélyegeket, de az elnökségi tagságokat is nagy szakértelemmel gyűjti.


Képes riport egy budapesti bridzsfesztiválról

Szabados Erzsébet - 2024. március 23.

A 11. Nemzetközi Bridzsfesztivált a Gellért szálló emeleti termeiben tartották meg 1988. január 17–23. között. Az eseményt jelenlétével megtisztelte José Damiani, az európai szövetség (EBL) frissen megválasztott elnöke, aki francia Európa-bajnokok társaságában a versenyeken is részt vett. A jeles sportdiplomata budapesti tartózkodása alatt tárgyalt Kormos Sándorral, a Művelődésügyi Minisztérium közművelődésért felelős főosztályvezetőjével, és egyúttal felajánlotta a minibridzs módszertani anyagot az oktatás céljaira.

Terveiről húsz érdeklődő újságíró előtt adott számot. Elképzelései között között szerepelt veterán versenyek bevezetése is. A részletek kidolgozásával, a hivatalos előterjesztés elkészítésével a sokszoros bajnok, Vég Tibort bízta meg.

A nagy sikerű versenyen 45 csapat és 176 páros vett részt. Képriportunk az eseményt záró díjkiosztó bálon készült. (Fotó: Comporgan, digitalizálás: P-T Műhely)

A fesztivál abszolút győztese a fiatal holland versenyző, Marcel Nooijen lett, aki megnyerte a csapatszámot (társai: J. Daemen, Van Well, Paulissen, B. Daemen) és ezüstöt nyert a pároson (partnere: Paulissen). Képünkön éppen a szálloda étterme által felajánlott tomboladíjat, egy hidegtálat vesz át az igazgatótól. Az eseményhez Pelikán József, a fesztivál nemzetközi felelőse asszisztál

Varga István a szálloda igazgatóhelyettesétől veszi át díját a párosversenyen elért helyezéséért (partnere: Vikor Dániel) az eredményszámításért felelős Szentpéteri Judit és Pelikán József jelenlétében

A fesztivál főszervezője, Ihrig Péter Bari Istvánné társaságában a jó hangulatú rendezvényen

Turjánszky Edit, aki ezúttal egyetlen versenyszámban sem indult, a bálon nyert tomboladíjat, melyet a felajánló ad át (háttérben Ihrig Péter)

Nagy magyar siker! A versenyeken az egyetlen hazai győzelem a vegyespáros számban született. Az ezzel járó díjat Bari István, a bridzsszövetség alelnöke adja át Mezei Katalinnak (partnere: Honti László) Ihrig Péter társaságában.

José Damiani, az európai szövetség elnöke Szappanos Gézának, a hazai szövetség alelnökének ad át díjat, a csapatversenyben elért harmadik helyezésért. Csapataikkal egymás között döntötték el az ezüst- és a bronzérmes helyeket, a csata a magyar sportdiplomata beszámolója szerint egyetlen partin dőlt el

Képes riportunk elkészítéséhez itt köszönjük meg Frans Lejeune (Holland Bridzsszövetség) és Fogaras András segítségét.
 


Ön tud már
bridzselni?

Ha még nem, de érdekli egy társasági játék, szellemi torna kártyával, várjuk jelentkezését! Kezdő tanfolyamaink indulásáról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat.

Tovább