Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Vikor Dániel
2022. október 16.

Így született magyar győzelem az online Intercity World Cupon

A Vikor-Budapest csapat nyerte a 2021–2022-es online Intercity World Cup versenyt. Több mint 700 parti és hat 96 partis KO-meccs megnyerése kellett hozzá. A gyermekeim születése után ez volt a legbüszkébb pillanat az életemben.
Nagyiván Gábor
2022. augusztus 30.

Az utolsó partiban dőlt el Fischer Brigittáék sorsa – nyílt világbajnokság

A wroclawi nyílt bridzsvilágbajnokság 8. napján a csapat- és a párosverseny döntője zajlott. A párosverseny A döntőjében 58 páros küzdött a győzelemért, mi a Kemény György–Trenka Péter páros révén voltunk érdekeltek, akik a rendkívül erős mezőnyben az 52. helyen fejezték be a versenyt, jó darabig tartották magukat, de a végére kicsit elfáradtak. A világbajnoki címet a lengyel Krzysztof Buras–Piotr Lutostanski kettős szerezte meg bő 4(!) százalékos előnnyel az ausztrál–újzélandi Nabil Edgtton–Michael Whibley, és a norvég–svéd Geir Helgemo–Fredrik Nyström előtt. Az előző napon véget ért B döntőben 96 pár indult, Czímer Csaba–Szalka Tamás az előkelő 13. (57,43 százalék), Gulyás Dániel–Hodosi Péter a 25. (52,83), Tubak Dániel–Vikor Attila a 33. (52,03) helyen ért célba. A nőknél nem történt meglepetés, a sokszoros világbajnok amerikai Jill Meyers–Kerri Sanborn páros szerezte meg az aranyérmet az angol-német Sarah Bell–Marie Eggeling, és az amerikai Hjordis Eythorsdottir–Janice Seamon-Molson előtt.

Fazakas Gergely
2022. augusztus 28.

Hatra hét

Három egymás utáni versenyen három nagyszlemet vállaltunk Bárány Gyuri partneremmel – a két IMP-elszámolású versenyen „nem jött be”. Az első kettőben a kétvesztős kétszínű lap 2 treff abszolút forsz indulása után kevés licittér maradt, a Gulyás Dániel által megírt, tatabányai csapatverseny 3-as tokszámú partijában így a hosszú mellékszín ászát nem sikerült kiderítenünk.

Kelen Károly
2022. augusztus 24.

Hajrá, Brigi! – Irány a világbajnoki cím

Egész életemben erre vártam! Hogyan mondjam el, milyen érzések kavarognak bennem! Több mint 55 év versenybridzsezés után magyar játékosnak szurkolhatok: egy lépésre van a világbajnoki címtől.

Talyigás Péter
2022. augusztus 18.

Augusztus 20-án kezdődik… – 16. nyílt vb, Wroclaw

Bár a bridzsező nem babonás (nem-e?), kell-e ennél a hangzatos dátumnál jobb előjel ahhoz, hogy magyar sikerekben reménykedhessünk? Valószínűleg a közeli helyszín az oka, de ritkán látott mennyiségben indulnak magyar versenyzők a 16. nyílt bridzsvilágbajnokságon, melynek a lengyelországi Wroclaw ad otthont. Lesz bőven kinek drukkolni!

Gulyás Dániel
2022. augusztus 16.

52. Bányász Kupa, 2022

Immár 52. alkalommal rendezték meg Tatabányán a Bányász Kupát. Ez a verseny már évek, évtizedek óta az őszi versenyszezon bevezető versenye (kistestvére a sokkal újabb Kibic verseny augusztus végén). Jómagamnak pályafutásom korábbi szakaszaiból sok szép emlékem fűződik ehhez a versenyhez – például egy gyönyörű bronzkisplasztika az 1994-es párosverseny győzelemért a polcom éke, de itt tértem vissza néhány év kihagyás után egy csapatverseny-győzelemmel a Royston csapattal 2007-ben.

Bridzsélet
2022. augusztus 11.

Világbajnoki ezüstérmet nyert Argay Zsolt és Kemény Márk

Óriási sikert értek el junior magyar bridzsezők az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos világbajnokságon. Az Argay Zsolt–Kemény Márk pár második lett a 21 éven aluliak háromnapos párosbajnokságán. Selmeci Dávid és Zábrándi Benjámin az előkelő 14. helyen zárt.
Fazakas Gergely
2022. július 28.

Sima gém

– Halló, itt leszek a nyáron, van kedved játszani a nyáron? – írta Gellér János még a tengerentúlról. Volt kedvem, és bár vegyesen teljesítettünk, történetét közlésre engedélyezte.
Kovács Gergely
2022. július 26.

Búcsúzik az Európa-bajnokság – ifi Eb 2022, 7. játéknap

Nem sikerült az előrelépés az U21-es és a U26-os magyar válogatottnak sem a záró napon, pedig megvolt a lehetőség rá. Az ifjabbak épp lecsúsztak a még biztosan világbajnoki részvételt jelentő nyolcadik helyről, az U26-osok 15.-ként zártak a 18 csapatos mezőnyben.
Kovács Gergely
2022. július 25.

Nagyot mentek az U26-osok – ifi Eb 2022, 6. játéknap

Egy vereséget követően óriási hátrányban voltak U26-os válogatottjaink a svédekkel szemben, de az utolsó hét partiban ritka nagyon hajráztak és nyertek, majd egy nagy különbségű sikerrel ütötték rá a pecsétet a hétfői napra. Az U21-esek tartják esélyüket a legjobb nyolcba kerülésre, ez most fog eldőlni, hiszen az utolsó versenynap következik.