Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Cziffra András
2011. február 19.

Az útban lévő ász – előzetes a Dr. Cziffra András Centenáriumi Emlékversenyhez

3 szanzadu a felvétel, a licitet a partner indította 3 káróval, és királlyal támad, ezek a lapok terülnek fel az asztalon: KJ3, JT4, 652, 9853. Ez van a kezünkben: T8754, K98652, –, A5. Mit tenne az olvasó? Visszatérünk még az ellenjátékra, de előbb arról, hogy mi – illetve ki – adja a parti apropóját.      
Kovács Gergely
2011. február 18.

Újabb nyereményjáték indul hétfőn

Keresztrejtvénnyel jelentkezik hétfőn a Bridzsélet. A bridzses kérdéseket is tartalmazó fejtötő fősorát a főszerkesztő e-mail címére (gerikova@yahoo.com) várjuk; a kéthetente jelentkező háromfordulós játék összesített legjobbja partnerével áprilisban ingyen játszhat a Kibic Klub vasárnap délutáni versenyein a Kossuth Klubban (a klubtagok se lankadjanak: szabadon átruházhatják a nyereményüket). Az első feladvány 21-én hétfőn 10 órakor jelenik meg. Jó játékot!
Koltai Gábor
2011. február 16.

Kupahétfő – Csoportkör 2. nap

Újabb három mérkőzésen van túl a mezőny, szinte el se kezdődtek a selejetezők, és már lassan véget is érnek. Az osztógép viszont most is bőven termelt érdekes partikat a hétfői játéknapon, lássuk!    
Gulyás Dániel
2011. február 14.

A Kupajövőkutató Intézet jelenti – 4–6. csoportkör

Újra asztalhoz, vagyis gömbhöz ültünk, hogy megállapítsuk, milyen eredmények várhatók a Magyar Kupa csoportkörének második játéknapján. Rangadók, tippek, meglepetések, avagy a kártyavetés megmondja a kupajövőt.          
Csepeli Miklós
2011. február 13.

Hogy is volt? – A Royal: „Uraim, most jöttem az ügetőről…”

A hatvanas évek közepétől néhány éven át a Royal Szálló Hársfa utcai „művészbejárójának” küszöbét átlépve varázslatos világ fogadta a látogatót. A különteremben minden nap délután öt óra és éjfél között négy-öt asztalon csatáztak a bridzsezők. A robberjáték volt a sláger, különböző alapokon. Száz pont egy forintba került – ez volt a legalacsonyabb tét. A legmagasabb alap az ötforintos volt, ezt általában két asztalon alkalmazták; Koltai Gábor Dr. Widder Lajost megidéző írása nyomán bekukkantunk a régi Royalba.
Koltai Gábor
2011. február 10.

Kupahétfő - Csoportkör 1. nap

Elkezdődtek a 2011-es kupaküzdelmek, a hétfői és keddi játéknapokon három-három selejtezőcsoportban folyik a játék a 32-es „főtáblára” kerülésért, összesen 55 csapat részvételével. A hétfői játéknapon osztott partikból csemegézünk.      
Gulyás Dániel
2011. február 7.

A Kupajövőkutató Intézet jelenti – 1–3. csoportkör

Feltámad a Palantír Gömb, hogy megmutassa, mi várható a kupaversenyen. A Kupajövőkutató Intézet (KI) ezúttal az első két selejtező nap (hétfő és kedd) mérkőzéseit vizsgáljuk. Csoportrangadók, meglepetések: a gömb előre megmondja, mi várható.    
Koltai Gábor
2011. február 6.

Hogy is volt? – Bridzsmesék (II.): „Hívjál bármit!”

Kevesen lehetnek, akik a rádió „Ki nyer ma?” című zenei műsoráról ne hallottak volna. Mindig úgy kezdődött: „Aki kérdez…” – ez általában ugyanaz a személy volt, „Aki válaszol…” – ez meg mindig más. A Bridzsmesék cikkei is ehhez hasonlóan épülnek fel, most a sorozat második része következik. – Aki kérdezget, és közben kicsit felidézi a múltat is: ez általában én lennék – Aki tényleg emlékszik valamilyen jópofa partira, és azt elmeséli: ez most éppen a Kovács Misi, de majd biztos lesz más is.
Csepeli Miklós
2011. február 3.

Match Point (VIII.) – MP I/A 8. forduló

A kizárás hatékony fegyver lehet, de néha az ellenfél helyett a golyó a partnert is eltalálhatja, ezt az iraki háborúban baráti tűznek nevezték. Az utolsó fordulóban több „magasugrással” is találkoztam, sikeresekkel és a „friendly fire” kategóriába tartozókkal egyaránt.
Talyigás Péter
2011. február 1.

Kömaré, a PárBaj hőse – MP I/B 7. forduló

– Tenger partit kérek - jelentette ki határozottan a hős.