Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Jánosik Máté, Vági Máté, Zábrádi Benjámin
2024. április 13.

Kémeink jelentik – IMP-bajnokság 2024, 1. játékhét

Az IMP-bajnokság első három osztályában szétszórtuk három ügynökünket, hogy hétről hétre megkeressék a legizgalmasabb partikat a saját bajnokságukban és jelentést tegyenek róla. Ravasz Róka az I/A partijait, a Zágrábi Hentes az I/B partijait, míg a II. osztály partijait olyannyira titkos ügynök fogja szállítani, hogy még álneve sincs.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. április 11.

IMP-bajnokság 2024 1. játékhét

A szokásos rövid nappal megkezdődött az IMP-bajnokság. Rövid, ugyanis az első napon négy helyett csak három fordulóra kerül sor, a saját körön belül – általában itt csapattársak, barátok vannak. Régebben a köröknek neve is volt, a domináns csapat neve alapján, de mára már nehéz lenne elnevezni őket. A további játéknapokon ezek a körök fognak egymás ellen játszani.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. április 5.

Magyar Kupa 2024, 8. játékhét

A nyolcadik játéknapon véget ért a Magyar Kupa budapesti ágának sorozata. A négy főági továbbjutó (Palatinus, Bosszorkány, Gulyás, Gamax) mellé megvan a négy vigaszági továbbjutó is: a VICI, az Angels, a Galim és a Feel the Card. Végül is tehát a nyolc továbbjutó mind a legjobb 18-ból került ki, igaz, az első nyolcból csak négy.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. március 29.

Magyar Kupa 2024, 7. játékhét

A hetedik játéknappal lezárultak a főág küzdelmei, de még nincs vége a sorozatnak, hiszen a vigaszágról még további négy csapat lehetőséget kap a nyolcas döntőbe jutásra. Ehhez azonban még a vidékbajnokság legjobbjai ellen is meg kell mérkőzniük áprilisban idegenben. Mondhatjuk, hogy a kiemelés működik: az első tízből három jutott a főágon tovább – a Gamax (2.), a Palatinus (7.) és a Gulyás (9.), míg nagy meglepetésként a csak 18.-ként rangsorolt Bosszorkány lett a negyedik, akik több náluk magasabbra soroltat búcsúztattak, például két hete a harmadik Angelst, a 64 leosztásos mérkőzésen pedig a hatodik Budaörs 17-et drámai küzdelemben, mint látni fogjuk.
Szabados Erzsébet
2024. március 23.

Képes riport egy budapesti bridzsfesztiválról

A 11. Nemzetközi Bridzsfesztivált a Gellért szálló emeleti termeiben tartották meg 1988. január 17–23. között. Az eseményt jelenlétével megtisztelte José Damiani, az európai szövetség (EBL) frissen megválasztott elnöke, aki francia Európa-bajnokok társaságában a versenyeken is részt vett. A jeles sportdiplomata budapesti tartózkodása alatt tárgyalt Kormos Sándorral, a Művelődésügyi Minisztérium közművelődésért felelős főosztályvezetőjével, és egyúttal felajánlotta a minibridzs módszertani anyagot az oktatás céljaira.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. március 21.

Magyar Kupa 2024, 6. játékhét

A hatodik napon megkezdődtek a kétnapos mérkőzések a főágon (kivéve egyet, a Galim–Palatinus meccset hétfőn és kedden játsszák majd le). Aki itt győz, már az országos nyolcas döntőben van, míg a vesztesek még visszamérkőznek a jogért, hogy a vidékbajnokság legjobbjaival mérkőzhessenek.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. március 15.

Magyar Kupa 2024, 5. játékhét

Folytatódtak a küzdelmek a legjobb 16 közt a Magyar Kupa budapesti ágán, a vigaszágon és a Káró Kupa is. Hétfőn a halasztott meccsen a Bosszorkány győzött, és lehetőséget kapott, hogy a hétvégén óriási fölénnyel országos csapatbajnokká váló Angels ellen mérkőzhessen – nos, Magyar Ádámék remek játékkal borították a papírformát, és a legjobb nyolcba kerültek! De haladjunk sorjában, hiszen a többi összecsapás is tartogatott meglepetéseket.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. március 8.

Magyar Kupa 2024, 4. játékhét

Elkezdődött! A várva várt egyenesági összecsapásokkal megkezdődött a Magyar Kupa budapesti ágának lényegi része, valamint a Káró Kupáért is folyik már a küzdelem. A főágon vereséget szenvedőknek jó hír, hogy van még esélyük a vigaszágon visszajutni, csak a második vereség jelent végleges búcsút a legnagyobb kupától, de további kisebb, major kupákért akkor is lehet folytatni még.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. február 28.

Magyar Kupa 2024, 3. játékhét

Befejeződtek a csoportküzdelmek a Magyar Kupa selejtezőjében. Bár hatalmas meglepetések (pl. csoport első kiemeltjének kiesése) nem történtek, volt jó pár izgalmas csoport, és így a KO fázisra is kialakult pár erős párosítás, amely már szerdán el is kezdődik egy érdekesnek tűnő Relé–Gulyás rangadóval. Nézzük, mi történt a befejező játéknapon.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. február 23.

Magyar Kupa 2024, 2. játékhét

A második nappal folytatódott a selejtező fázis a Magyar Kupában. Minden csoportban lejátszottak három fordulót tehát, mindenki legalább kétszer, de többnyire háromszor asztalhoz ült már, így kezdenek kialakulni a csoportokon belüli erősorrendek, bár a legmagasabb kiemeltek egymás ellen fognak harcolni az utolsó napon minden csoportban.