Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Kovács Gergely - 2016. december 20.

Dumbovich Miklós és Fischer Brigitta az év bridzsezői

Ahogy az MTI szokásos év végi összesítőjében is olvasható: a férfiaknál Dumbovich Miklós, a nőknél Fischer Brigitta lett az év bridzsezője Magyarországon. A Magyar Bridzs Szövetség – az elmúlt évekhez hasonlóan – a csapatbajnokság utáni éves mesterpontlista nemenkénti legjobbját tekinti 2016 legjobbjának.

Dumbovich Miklós az idén megnyerte az MP-bajnokságot Talyigás Péterrel, az országos csapatbajnokság döntőjét és az IBBF IMP-párosát. Szeniorkorúként is nyílt világversenyeken indul: Winkler Gábor partnereként játszott a budapesti csapat Európa-bajnokságon tizenegyedik helyen záró magyar válogatottban, a wroclawi bridzsolimpián pedig Szilágyi László párjaként volt a magyar csapat tagja. (Dumbovich Miklós – szemben pirosban – Winkler Gábor partnereként a budapesti Európa-bajnokságon)

A még mindig utánpótláskorú Fischer Brigitta megszakítás nélkül harmadjára lett az év legjobb magyar bridzsezőnője. A budapesti Eb-n először szerepelt a női felnőttválogatottban, legnagyobb idei eredménye az országos csapatbajnokságon nyert bronzérme. (Fischer Brigitta a budapesti Groupama Arénában, a női Eb-válogatott tagjaként)


További cikkek ebben a témában