Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Gulyás Dániel
2023. október 27.

Nagy izgalom a szétválásnál – csapatbajnokság 2023 7. forduló

A hetedik játéknap igen hiányosan zajlott a legmagasabb osztályban – az Angels értehető okokból nem játszott, a Small Federations Games-en képviselik Magyarországot a héten, de még egy találkozó elmaradt, így összesen négy meccset halasztottak már el az eddigi fordulókban. Ez azt jelenti, hogy több csapatnak van elmaradt meccse, mint ahánynak nincs, így csak az átlagok alapján lehet nagyjából megtippelni, ki hogyan áll. Az I/B-ben pedig megtörtént a szétválás felső- és alsóházra.
Marczona Mariann
2023. október 24.

Meghalt Kása Mari

Felfoghatatlan. Tavasszal a férjével második lett párosban a vidékbajnokságon. Náluk vendégeskedtünk, aztán együtt voltunk a zalakarosi bridzstáborban. Az energiáját, vitalitását egy Duracell nyuszi is megirigyelhette volna, most pedig nincs többé.
Gulyás Dániel
2023. október 18.

Éles a küzdelem az I/A első helyéért – csapatbajnokság 2023 6. forduló

A hatodik játéknappal átfordultunk a bajnokság második felébe. A legmagasabb osztályban ezúttal is elmaradt egy meccs, ennek ellenére kezd körvonalazódni, hogy kiknek van esélye az első hatba kerülni (országos döntő), és kik harcolnak a bennmaradásért – persze változó forma esetén még simán lehet célokat váltani, akár mindkét irányba.
Gulyás Dániel
2023. október 12.

Nagyon együtt az I/A első kétharmada – csapatbajnokság 2023 5. forduló

Az ötödik fordulót játszották a csapatok ezen a héten, közel a bajnokság fele. Az első osztályban továbbra is szoros a tabella, de még mindig a Szigethy vezet, ezúttal a Visoftot verték 10 ponttal, és lassan ideje lesz komolyan venni őket (ha valaki eddig nem tette volna). Bár pár megoldásuk régimódinak tűnik, a rutin meg az évek hozzák eddig azt a pluszt, aminek segítségével élen tudnak maradni.
Szücs Leó, Szilágyi László
2023. október 9.

Magyar győzelmek Poprádon

„Veni, vidi, vici” – mondta valami csávó, akiről ha jól tudom, még salátát is neveztek el. Mi most nemrég elmentünk Poprádba, láttuk a lapokat, és győztünk.
Gulyás Dániel
2023. október 5.

Szétszakadtak a csoportok az I/B-ben – csapatbajnokság 2023 4. forduló

A negyedik fordulóra került sok a héten a csapatbajnokságon. Az első osztályban nem sokat változott a helyzet, még mindig nagyon szorosan állnak a csapatok a tabellán.
Kuttner György
2023. október 2.

Marrákesben jártak – Világbajnoki LoveBridge-tapasztalatok

A szeptember elején záruló csapatvilágbajnokságot sokan követték itthon. Sajnos, magyar versenyzőknek ez alkalommal nem szurkolhattunk, de két bridzsezőnk, Bekő Zsófi és Bakó Dani a helyszínen tartózkodott, így őket faggattuk.
Gulyás Dániel
2023. szeptember 28.

Fontos fordulók jönnek az I/B-ben – csapatbajnokság 2023 3. forduló

A harmadik fordulót játszottuk le a héten a csapatbajnokságból. Az első osztályról azt írtuk múlt héten, hogy szoros a mezőny, korai még tippelni. Nos, azóta a mezőny jobban összetömörödött – az első és az utolsó között kevesebb, mint 12 VP van, tehát ez talán minden idők legizgalmasabb szezonkezdése.
Gulyás Dániel
2023. szeptember 22.

Pula 2023 – Egy magyar csapatbronz története

Idén már 61. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Pulai Bridzsfesztivált. Micsoda szám! Szerencsére egyre többen jönnek erre a csodálatos helyen lévő versenyre, ami megszenvedte a vírus miatti leállást, de kezd újra régi fényében ragyogni, hiszen idén tavalyhoz képest hússzal több csapat, 82 vett részt a versenyen, és a 192 pár sem megvetendő. Ugyan ezek a számok voltak már nagyobbak is korábban, de ha hozzátesszük, hogy kb. egy héttel korábban ért véget Marrákesben a világbajnokság, ahová bizonyára sokan ellátogattak a lelkes amatőrök közül is (volt nyílt csapatverseny ott is), jövőre talán újra elérhető a 100-as, illetve a 200-as határ.
Gulyás Dániel
2023. szeptember 20.

Az I/A tömör, a II. osztályban már vannak ellépők – Csapatbajnokság 2023 2. forduló

A pulai verseny miatti szünet után a második fordulóval folytatódott a csapatbajnokság minden osztályban. Az első osztályban ezúttal két olyan rangadót játszottak, ahol az első hatba várt csapatok küzdöttek egymással.