Boóc András a bridzsélet gyakorlatilag minden területén rengeteget dolgozott, bárki fordult hozzá kéréssel, tanácsért, szívesen segített, sokszor kérni sem kellett, gyakran önként tett felajánlásokat. Sok játékost vezetett be a bridzsjátékba, nemzetközi kapcsolatait gyakran használta a magyar bridzs érdekében, évek óta ő volt az első számú magyar versenybíró, 2013-ban letett EBL-zsűrivizsgája alapján bekerült a világversenyen bíráskodó tornavezetői testület tagjai közé, ez hazai viszonylatban az elmúlt évtizedekben páratlan teljesítmény. Hivatalosan kandidált az európai bridzsszövetség, az EBL Végrehajtó Bizottságának tagságára, amit – előzetes ismerteink szerint – minden bizonnyal el is nyert volna. Európai viszonylatban ismert és elismert szakember, a magyar bridzs sportdiplomácia jeles képviselője volt – és mester szinten, szenvedélyesen bridzsezett.

Jellemző, hogy egyedül ő volt tagja az MBSZ előző és jelenlegi elnökségének is, utolsó hónapjaiban sok energiát fektetett az új versenyszabályzat megalkotásába, a játékvezető-képzésbe, minden követ megmozgatott, hogy az új oktatási stratégia megalkotásához alaposan tanulmányozhassuk a legjobban működő külföldi rendszerek tapasztalatait. Minden területen lehetett rá számítani, halála súlyos, pótolhatatlan veszteség a magyar bridzs számára.

A Magyar Bridzs Szövetség ezúton fejezi részvétét és együttérzését Boóc András családjának, barátainak, sporttársainak. Temetése 2015. február 2-án, hétfőn 9.45 órától lesz a budapesti Farkasréti temetőben, a szövetség nevében Homonnay Géza elnök mond búcsúbeszédet.

Andris! „Amíg a lábam az asztal alatt van, küzdök” – így feleltél a versenyteremben, amikor arról kérdeztünk, hogy áll a kezelésed. Hittel, tiszta fejjel, minden ésszerű lehetőséget megpróbálva küzdöttél a gyógyulásért. Nagyon fogsz hiányozni, nyugodj békében!