Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2024. január 11.

MP-bajnokság 2023–2024 4. forduló

A hosszú, ünnepek miatti szünetet követeőn a negyedik fordulót is lejátszottuk, így már a felénél jár a bajnokság, lassan kezdenek kialakulni az erőviszonyok.
Nagyiván Gábor
2024. január 10.

Telt ház és egy extra mutatvány

A 2020 márciusában indult Hungarian Bridge Challenge (HBC) történetében először 84, azaz maximális számú játékos nevezett a versenyre, így a későn „ébredők” ezúttal lemaradtak. Világklasszis játékosok több alkalommal szerepeltek már a HBC-n, ezúttal az izraeli Dror Padont (drorp) üdvözölhetjük a résztvevők között, aki többszörös junior páros és csapat Európa- és világbajnok, 2011-ben, 22 évesen a felnőtt világbajnokságon pedig a vigaszversenyt megnyerő, ifikből álló izraeli csapat tagja volt.
Szilágyi László
2024. január 1.

Ez a méreg, nem a ciánkáli – Óévi történet

Tessék gondolatban csatlakozni hozzám, Mirk Gábornak kibicelek egy mindössze kétleosztásos edzőmérkőzésen. Szemben vele Demeter Gábor, jobbra Bíró Laci, balra Fazakas Gergő. Ők négyen jó ideje csapattársak, de azért egy ilyen meccs nem lehet más, mint véresen komoly.
Kelen Károly
2023. december 15.

Cziffrusek, ne csináld! – Cziffra András (1948–2023)

Édes istenem, meg volt beszélve csütörtökön este hatra a bridzs a BBO-n (Holyinka–Cziffra, Topolyi–Kardos), és délelőtt még telefonon visszaigazolta szombatra is a szokásos partit (Welker hp., Welker–Jakab, Holyinka–Cziffra, Lovász–Kelen). Évtizedes cimborák, évszázados barátság, és most vége mindennek! Cziffra Andris az ebédnél valamit félrenyelt, fuldokolni kezdett, és hiába jöttek a mentők, már nem lehetett segíteni rajta. Ó, jaj, mindig ettől féltem, hogy valaki nem jön el, mi meg ott maradunk árván, és gyűrögetjük a lapokat, tapogatjuk a billentyűket vagy maszatoljuk az érintőképernyőt tovább.
Talyigás Péter
2023. december 15.

Szerteágazó tehetség – nagybeszélgetés Szappanos Gézával

2012-ben olimpiai bajnok lett a magyar szeniorválogatottal, korábban hosszú évekig aktívan részt vett a szövetség vezetésében, volt az MBSZ elnöke, és ő a magyar mezőny egyik leggyorsabb gondolkodású és kezű bridzsezője. Ezeket alighanem a legtöbbünk tudta róla, de most az elbeszélésében ezernyi évtizedes történet, verseny, érdekes adat bontakozik ki lehengerlő részletgazdasággal, és kavarog, mint záporozó hópelyhek a szélben. Az egyik sztoriban egy rendőrök elől a Mount Blanc alagútjában menekülő Trabant, a másikban Kádár János, a harmadikban a ruletten a feketére egy összegben feltett teljes bridzsnyeremény játssza a főszerepet. Jobban mondva inkább mindegyikben ő maga, Szappanos Géza.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. december 15.

MP-bajnokság 2023–2024 3. forduló

A harmadik fordulóval zárult a 2023-as év a párosbajnokságban, most három hét karácsonyi szünet következik. De előtte még pénteken Bridzsgála 2023, ünnepség, együtt levés, kaja-pia, és egy párosverseny.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. december 9.

MP-bajnokság 2023–2024 2. forduló

A második fordulót játszották minden osztályban ezen a héten is. Idén már csak egy játéknapra kerül sor, majd háromhetes év végi szünet következik.
Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. december 1.

MP-bajnokság 2023–2024 1. forduló

Négy osztályban megkezdődött a párosbajnokság. Sokan nem szeretik, sőt, szerencsejátéknak tartják, mások szerint ez az igazi bridzs, minden ütés számít. Nos, idén sem fog csillapodni a vita, már az első fordulóban sok érdekes/meglepő partival találkozhattunk.
Elnökség
2023. november 27.

Mindenki egyért

Akárhogy is szeretnénk, a bridzs (eddig) nem a XXI. század sportja. Még azt is tudjuk, hogy miért: ahhoz, hogy élvezetessé váljon, sok energiát kell belefektetni. Többet, mint amennyit egy videojáték, egy társas játék vagy akár a sakk igényel ahhoz, hogy élvezetes legyen. Nehézség az is, hogy párokban játszunk. Nehéz belevágni egyedül, márpedig olyan korban élünk, ahol több az izolált ember, mint korábban bármikor. De ti, akik ezeket a sorokat olvassátok, megtettétek mindezt, és tudjátok, hogy megérte!
Gulyás Dániel
2023. november 23.

Fiatalok a csúcson – csapatbajnokság 2023 11. forduló

Véget ért a csapatbajnokság minden osztályban a közép-magyarországi régióban (KMR). Múlt heti bejelentkezésünk óta váratlan események nem történtek ugyan, de mindenképp meglepetés az első osztályú bajnokság végeredménye.