Hírek

80 cikk

Elhunyt Gáspár Gyula

Bárczy Tamás - 2017.01.17
Elhunyt Gáspár Gyula, a miskolci bridzs egyik meghatározó, országosan is sikeres játékosa. »»

A klubmesterpontrendszer bevezetése

Homonnay Géza - 2016.12.21
A Magyar Bridzs Szövetség és elődje, a Budapesti Bridzs Egyesület már a hatvanas évek közepe óta működtet mesterpontrendszert, melynek elvei és számítási módszerei többször változtak. Eleinte éves mesterpontlista volt, majd a hetvenes évek közepétől megkezdődött az ún. örök mesterpontlista vezetése is, mely az éves pontok összességéből alakul ki. Végül a kilencvenes évek eleje óta egy harmadik, élő mesterpontlista is készül évente, mely súlyozottan tartalmazza az előző évek mesterpontjait, avultatja azokat, ezért véleményünk szerint talán a legjobb mutató a pillanatnyi forma vagy játékerő mértékére. »»

Dumbovich Miklós és Fischer Brigitta az év bridzsezői

Kovács Gergely - 2016.12.20
Ahogy az MTI szokásos év végi összesítőjében is olvasható: a férfiaknál Dumbovich Miklós, a nőknél Fischer Brigitta lett az év bridzsezője Magyarországon. A Magyar Bridzs Szövetség – az elmúlt évekhez hasonlóan – a csapatbajnokság utáni éves mesterpontlista nemenkénti legjobbját tekinti 2016 legjobbjának. »»

Szkennelik a Bridzséleteket

Magyar Ádám - 2016.12.19
Az Arcanum Kft jóvoltából és Sebes Gábor közreműködésével az összes eddig nyomtatásban megjelent Bridzséletet kereshető pdf-fileba szkennelik a kft munkatársai. »»

Januárban indul az unoka – bridzs 2

Baksay László - 2016.12.16
Januárban folytatódik az unoka – bridzs program. Gyerekek ingyenes bridzsre oktatását indítjuk újra, amiben a szülők és még inkább a nagyszülők aktív részvételére számítok.A megcélzott korosztály – a projekt második ütemében is – az általános iskola felső tagozata, de befogadunk minden érdeklődőt +/– 1-2 év viszonylatában. Amennyiben a projekt nagyobb gyerekeknél is érdeklődést váltana ki, részükre külön csoportban szervezem meg a tanulási programot. »»

IBBF 2017

Bódis Gyula - 2016.12.02
Sokak kívánságára a 2017. évi IBBF visszakerül eredeti időszakára télre. A 40. IBBF-et 2017. február 22. és 26. között tartjuk meg. Változnak a versenyszámok, csökkennek a nevezési díjak, bővül a díjazottak köre. »»

Győri csapatbajnokság

Bánki Zoltán - 2016.12.01
Nemrég ért véget a győri csapatbajnokság, amelyet a GS Ablak szponzorál. A hatos döntőbe jutott csapatok körmérkőzéséből veretlenül került ki győztesen a Sün csapat (képünkön Biborka Tamás, Bánki Zoltán, Balogh Szabolcs, Kovács György). A második a Györdögök (Hájos L.–Horváth K., László M.–Szalár Z., Gyarmathy E.–Vétek L.), a harmadik a Révai (Horváth P.–Kovács I., Both Z.–Marosi Á..) lett. »»

Meghalt Koltai Gábor

MBSZ - 2016.11.06
A Magyar Bridzs Szövetség mély fájdalommal tudatja, hogy versenyzőtársunk, Koltai Gábor, november 1-én, életének 70. évében elhunyt. Személyében sokszoros magyar bajnokot, az egykori Taurus Bajnokcsapatok Európa-kupája 2. helyezett csapatának tagját veszítettünk el. Gábor a júniusi budapesti Európa-bajnokságon még szeniorcsapatunkat erősítette. »»

Győzött a magyar csapat Dubrovnikban!

Magyar Ádám - 2016.11.04
A magyar válogatott győzött a Kis Szövetségek Európa-bajnokságán Dubrovnikban. A csapatverseny után rendezett párosversenyen második lett a Kemény György–Szalka Tamás pár. »»

Különdíj az egri versenyen

Magyar Ádám - 2016.10.26
Csak ki kell cserélned egy kilencest egy tízessel, és máris tiéd András Imre különdíja! »»

80 cikk