Bridzsélet - Versenyekről

147 cikk

Olimpiai válogató 2016

Gulyás Dániel - 2016. május 12.
Valójában már nem olimpiának, hanem World Mind Sports Games-nek (azaz Szellemi Világjátékoknak) hívják ezt a versenyt, de talán így mindenkinek jobban ismerős lehet. Szokás szerint négyévente rendezik meg, 1960 óta, tehát nagy hagyományokra tekint vissza. 2008-ban már az új néven rendezték meg, akkor úgy vélték, legjobb lesz, ha a „nagy” olimpia helyszínén, így akkor Pekingben volt a verseny. Azóta ez az ötlet homályba veszett, ott rendezik, ahol valaki vállalja, hogy megrendezi... »»

Reflektorfényben a treff szín – berlini nemzetközi csapatverseny

Szalka Tamás - 2016. május 5.
Múlt héten péntektől vasárnapig rendezték a hagyományosan erős mezőnyű berlini csapatversenyt. A magyar színeket a budapesti Eb-re készülő nyílt csapat két párja, Dumbovich Miklós–Winkler Gábor és Kemény György–Szalka Tamás képviselte. A versenyen 57 csapat indult, mi végig az élmezőnyben voltunk, végül a harmadik helyet szereztük meg. Két érdekes partit hoztam a versenyről, mindkettő a treff szín kezelésén dőlt el. »»

Groupama Aréna – A budapesti Európa-bajnokság helyszíne

Szetei Zsolt - 2016. április 16.
A Groupama Aréna ad otthont 2016. június 16–25. között a budapesti Európa-bajnokságnak. Ezúton szeretnénk bemutatni az Eb helyszínét. Az Európa-bajnokság csapatbajnoksága két külön helyen, a második és a negyedik emeleten lesz megtartva, gondosan elválasztva egymástól. Az Arénában luxus körülmények között játszhatnak európai legjobbjai. A harmadik emeleten lesz az EBL főhadiszállása, innen irányítják majd (Yves Aubry, Jan Kamras, Eitan Levy, Maurizio di Sacco és Harsányi József) az Európa-bajnokságot. Magyar részről Homonnay Géza lesz jelen, valamint e sorok szerzője és Tibor Tamás mint a magyar szervezőbizottság vezető tagjai. Büszkén jelenthetem be, hogy a versenyen három magyar zsűri is aktívan vesz részt: Hegedűs László, Hoffmann Tamás és Magyar Ádám. Egy adottságaiban hibátlan helyen kiváló verseny van készülőben, amelyet rengeteg magyar szervezői munkával hozunk létre! »»

Ifi bajnokság 2016

Szetei Zsolt, Bozzai Bence, Budai László, Fodor Dániel - 2016. március 20.
Engedjétek meg, hogy szokás szerint szubjektív legyek. Lassan mindenki tudja már, hogy szívügyemnek tekintem az ifik fejlődését. Másfél éve tartom a foglalkozásokat minden vasárnap az U26-os csapat kivételével mindenféle ifi szintnek. Fél éve már Honyek Andrással kiegészülve igen magas szinten segítjük fejlődésüket. Szalay György is részt vett ezeken a foglalkozásokon súlyos betegségéig. Jelenleg még Vikor Attila és Bozzai Bence, valamint szülői felügyelőként Argay Gyula segít abban, hogy minden ifire kellő figyelem jusson. Vikor Attila többek között még a vidéki játékosokat (leginkább a Bekő nővéreket) hozza el hozzánk Skype-on. »»

Kettesbridzs – Delfinke emlékverseny, 2016

Czimer Csaba - 2016. március 13.
Bozzai Bence idén is megrendezte Édesanyja emlékének szentelve a Delfinke versenyt. Ha esetleg nem hallottál még róluk, ezekről a versenyekről azt érdemes tudni, hogy mások, mint a többi: minden évben valami más csavar van a játékban a szabvány bridzshez képest. Az idei verseny kettesbridzs névre hallgatott, melyben egyetlen szabály változott: "színre színt" helyett "színre színt, vagy kettest". Ez az apró változás azonban – mint később látni fogjuk – elég sok új lehetőséget visz a játékba. »»

Ki mer és ki nyer? – 53. Mecsek Kupa, Pécs

Szvitacs István - 2016. január 17.
Idén, az új év első napjának péntekre esése miatt, a hagyományos évindító csapat- és párosverseny, a Mecsek Kupa január 7–10. között volt – immár 53. alkalommal. A helyszín, mint az eddigi versenyek többségében, ismét a patinás pécsi Palatinus Hotel volt, amelynek Bartók Béláról elnevezett gyönyörű díszterme ezúttal is nagyszerű körülményeket kínált a versenyzőknek a kulturált szórakozáshoz. »»

Őszi National, Denver, 2015

Vikor Dániel - 2015. december 2.
A denveri Sheraton Hotelben folyik az év utolsó amerikai nagy versenye, az őszi National. Európai szemmel nézve szinte hihetetlen méretű ez a rendezvény, napi három-négy verseny megy egyszerre, és kétezer-háromezer bridzsezőt vonz a helyszínre. Cikkünk folyamatosan frissül. »»

Deja vu – OIMP-döntő és Kehidakustány

Zöld Ferenc - 2015. november 28.
Bevezetőként az OIMP és a Kehidakustányban megrendezett idei Szentpéteri János emlékverseny kapcsán néhány megjegyzés. »»

Eilati élménybeszámoló – Red Sea Bridge Festival 2015

Hámori Zsuzsa - 2015. november 27.
Hála az olcsó Ryanair-jegyeknek (oda-vissza 15-25 ezer Ft + csomag – néha csak 8 ezer oda-vissza) megnéztük kedvenc bridzspartneremmel, Czímer Csabával a Red Sea Bridge Festivalt. A legjobbakat tudom mondani a versenyről. Meleg, nyári, strandidő novemberben, gyönyörű tenger és élővilág, teve, kősivatag, Holt-tenger és Masada közelsége, a pulainál is népesebb bridzsverseny, magukért kitevő szervezők, az olcsóbb – de teljesen okés – hotelben a verudelával megegyező, tehát elfogadható árak. Csak ajánlani tudom! »»

Az úgy történt – még mindig az OIMP-döntőről

Fazakas Gergely - 2015. november 19.
Az idei OIMP-döntőjében ugyanazokat a leosztásokat játszotta az A- és a B-szuperdöntő 12-12 párja, összesen 44 partit. A 43. partira a B-döntőben már utcahosszal vezetett a Kolosi Tamás–Vida Mihály pár – de azért nem álltak le. »»

147 cikk