Bridzsélet - Versenyekről

144 cikk

Ifi bajnokság 2016

Szetei Zsolt, Bozzai Bence, Budai László, Fodor Dániel - 2016. március 20.
Engedjétek meg, hogy szokás szerint szubjektív legyek. Lassan mindenki tudja már, hogy szívügyemnek tekintem az ifik fejlődését. Másfél éve tartom a foglalkozásokat minden vasárnap az U26-os csapat kivételével mindenféle ifi szintnek. Fél éve már Honyek Andrással kiegészülve igen magas szinten segítjük fejlődésüket. Szalay György is részt vett ezeken a foglalkozásokon súlyos betegségéig. Jelenleg még Vikor Attila és Bozzai Bence, valamint szülői felügyelőként Argay Gyula segít abban, hogy minden ifire kellő figyelem jusson. Vikor Attila többek között még a vidéki játékosokat (leginkább a Bekő nővéreket) hozza el hozzánk Skype-on. »»

Kettesbridzs – Delfinke emlékverseny, 2016

Czimer Csaba - 2016. március 13.
Bozzai Bence idén is megrendezte Édesanyja emlékének szentelve a Delfinke versenyt. Ha esetleg nem hallottál még róluk, ezekről a versenyekről azt érdemes tudni, hogy mások, mint a többi: minden évben valami más csavar van a játékban a szabvány bridzshez képest. Az idei verseny kettesbridzs névre hallgatott, melyben egyetlen szabály változott: "színre színt" helyett "színre színt, vagy kettest". Ez az apró változás azonban – mint később látni fogjuk – elég sok új lehetőséget visz a játékba. »»

Ki mer és ki nyer? – 53. Mecsek Kupa, Pécs

Szvitacs István - 2016. január 17.
Idén, az új év első napjának péntekre esése miatt, a hagyományos évindító csapat- és párosverseny, a Mecsek Kupa január 7–10. között volt – immár 53. alkalommal. A helyszín, mint az eddigi versenyek többségében, ismét a patinás pécsi Palatinus Hotel volt, amelynek Bartók Béláról elnevezett gyönyörű díszterme ezúttal is nagyszerű körülményeket kínált a versenyzőknek a kulturált szórakozáshoz. »»

Őszi National, Denver, 2015

Vikor Dániel - 2015. december 2.
A denveri Sheraton Hotelben folyik az év utolsó amerikai nagy versenye, az őszi National. Európai szemmel nézve szinte hihetetlen méretű ez a rendezvény, napi három-négy verseny megy egyszerre, és kétezer-háromezer bridzsezőt vonz a helyszínre. Cikkünk folyamatosan frissül. »»

Deja vu – OIMP-döntő és Kehidakustány

Zöld Ferenc - 2015. november 28.
Bevezetőként az OIMP és a Kehidakustányban megrendezett idei Szentpéteri János emlékverseny kapcsán néhány megjegyzés. »»

Eilati élménybeszámoló – Red Sea Bridge Festival 2015

Hámori Zsuzsa - 2015. november 27.
Hála az olcsó Ryanair-jegyeknek (oda-vissza 15-25 ezer Ft + csomag – néha csak 8 ezer oda-vissza) megnéztük kedvenc bridzspartneremmel, Czímer Csabával a Red Sea Bridge Festivalt. A legjobbakat tudom mondani a versenyről. Meleg, nyári, strandidő novemberben, gyönyörű tenger és élővilág, teve, kősivatag, Holt-tenger és Masada közelsége, a pulainál is népesebb bridzsverseny, magukért kitevő szervezők, az olcsóbb – de teljesen okés – hotelben a verudelával megegyező, tehát elfogadható árak. Csak ajánlani tudom! »»

Az úgy történt – még mindig az OIMP-döntőről

Fazakas Gergely - 2015. november 19.
Az idei OIMP-döntőjében ugyanazokat a leosztásokat játszotta az A- és a B-szuperdöntő 12-12 párja, összesen 44 partit. A 43. partira a B-döntőben már utcahosszal vezetett a Kolosi Tamás–Vida Mihály pár – de azért nem álltak le. »»

Három reggeli parti az OIMP-döntőről

Scharnitzky Péter - 2015. november 16.
Sajnos már hagyományosan visszafogott érdeklődés mellett, 38 pár részvételével kezdődött az idei IMP-értékelésű országos párosbajnokság, amelyet végül a Szalay–Harangozó pár nyert meggyőző előnnyel. A szombati első forduló partijaiból válogattam néhány érdekesebbet. »»

Ismét bevettük Bécs várát

Vikor Dániel - 2015. október 23.
Mára már csak fele akkora mezőny van a hagyományos CF-Champagner-Turnier mezőnyének, mint 25 évvel ezelőtt, amikor még mi magyarok is sokat és sokan jártunk oda. Pedig aki nem jár, rosszul teszi: Bécs gyönyörű város, teljesen megújult a Mariahilfer Strasse, és gyönyörű sétáló utcát csináltak belőle. A versenyt áthelyezték a Porzellan Gasse bridzsklubjából a Bridge Club Wien gyönyörűen megújult színhelyére, és itt nagyon kellemes körülmények és kitűnő büfé várta a résztvevőket 20 eurós nevezési díj mellett. »»

Pár parti a Bermuda-kupáról

Vikor Dániel - 2015. október 16.
A világbajnok lengyel csapat négy játékossal kezdte el a Bermuda-kupát, mert legjobbja, a Balicki, Zmudzinski pár játékához a WBF vélhetően csalás gyanúja miatt nem járult hozzá. Habár jól erősítettek, amikor Pjotr Gawryst és Michal Klukowskit hívták be, ők már csak később értek oda, így a lengyelek négyen játszottak egy ideig. »»

144 cikk