Hírek

92 cikk

Csak budapestiek az OCSB-elődöntőben

Kovács Gergely - 2016.01.18
A csoportját megnyerő GAMAX szerezte a legtöbb pontot az országos csapatbajnokság hétvégi, 12 csapatos fordulójában, az országos elődöntőbe jutott még a másik csoportban élen végző Visoft, a Vakrandi és a Dumbovich. Az Eger és barátai csapat legjobb vidékiként az összesített ötödik helyen zárt, a tavalyi bajnok Galim 7., a tavalyi döntős Szeged-Pécs 6. lett. A február 27. elődöntőben GAMAX–Vakrandi és Visoft–Dumbovich 64 leosztásos mérkőzéseket rendeznek, a győztesek másnap 64 leosztásos döntőt játszanak (a bronzmeccs 16 leosztásos lesz). A versenyt várhatóan közvetíti a BBO. Fenyves Jenő hétvégi versenyen készített fotói a Bridzsélet Facebook-csoportban láthatók. »»

Oktatás és utánpótlás-fejlesztés – helyzetjelentés, nyílt fórum

Hodosi Péter, Hajlik Gábor - 2016.01.13
Mindannyian érzékeljük a versenyzői létszám évtizede tartó drasztikus csökkenését. A másfél éve felálló új MBSZ-vezetés egyik legfontosabb célja tenni ez ellen mind az ifjúság, mind a klubélet területein. Az ezen a téren elvégzett munkáról szeretnénk beszámolni itt, és várjuk azon sporttársak jelentkezését, akik bármilyen személyes önkéntes aktivitást tudnak felajánlani.2016. február 2., kedd 16:30-tól a Böszörményi úti versenyteremben tartunk a témában nyílt fórumot, ahova várunk szeretettel mindenkit, aki a lenti témákban segítséget tud felajánlani, szívesen ötletel vagy egyszerűen érdekli ez a terület. »»

Házhoz jön az Eb

Magyar Ádám - 2016.01.12
A nyári budapesti Eb-n nyílt női páros versenyszámot is rendez az EBL - így azon a magyar női játékosok is rajthoz állhatnak. »»

Bridzs-tenisz duatlon

Kuttner Görgy - 2015.12.26
A Magyar Bridzs Szövetség egyetlen teniszversenyét december 29.-én, kedden rendezik a Feneketlen tónál. A nagy hagyományokra visszatekintő verseny sajátos lebonyolítása szerint a győztes a legjobb párosteniszt és bridzset játszó két pár együttese lesz. Az előzetes nevezések alapján a legjobb színvonalú duatlon lehet az idei. »»

Gellér János és Fischer Brigitta az év játékosa

Kovács Gergely - 2015.12.15
Az éves ranglistaelsők lettek 2015 bridzsezői: Gellér János és Fischer Brigitta. »»

Unoka – bridzs projekt

Baksay László, Homonnay Géza - 2015.12.14
Örömmel és igen nagy lelkesedéssel értesítelek benneteket, hogy az Unoka – bridzs projekt keretében megvalósulhat egy régi álmom. 15 éves bridzsoktatói tapasztalatom birtokában (több mint 250 tanítvánnyal a háttérben) elérkezettnek látom az időt a kezdésre. Gyerekek bridzsre oktatását, illetve nevelését tűzöm ki célul, amelyben a szülők és még inkább a nagyszülők aktív részvételére számítok. A megcélzott korosztály – a projekt első ütemében – az általános iskola felső tagozata, de befogadunk minden érdeklődőt +/–1-2 év viszonylatában. »»

Halad a budapesti Eb szervezése

Magyar Ádám - 2015.12.09
Hétfőn és kedden Budapesten járt az EBL négyfős delegációja, hogy megnézzék, hogy áll a nyári EB szervezése. Megtekintették a helyszínt, a Groupama Arénát, és több tárgyalást is folytattak a szervezőkkel. Kedd este pedig a versenyteremet is meglátogatták. »»

A GAMAX nyerte a csapatbajnokságot

Kovács Gergely - 2015.11.25
A Dombi Gergely, Homonnay Géza, Lakatos Péter, Winkler Gábor összeállítású GAMAX csapat nyerte a közép-magyarországi csapatbajnokságot az I/A osztályban. Az utolsó fordulóban került össze az első két helyen álló GAMAX és a tavalyi győztes Galim. Bár a rangadót szoros küzdelemben a második helyezett nyerte 11,27–8,73-ra, az élenálló megőrizte pozícióját. Bejutott az országos döntőbe még a Dumbovich, a Visoft, a Vakrandi és az Interface. »»

Elindult a bridzsfórum

Magyar Ádám - 2015.11.19
Elindult a bridzsfórum. Mostantól megkérdezheted, hogy kellett volna licitálni, mit kellett volna hívni, tényleg a treff impassz volt-e az egyetlen esély, és jól ítélt-e a zsűri, amikor elvett egy szürt. A bridzs.hu-n az oldalsó sávban a versenyek alatt találod a fórumhoz vezető linket. »»

OIMP: a Harangozó–Szalay a bajnok

Kovács Gergely - 2015.11.16
Szinte rajt-cél győzelmet aratott a Harangozó László–Szalay György pár a hétvégi OIMP-bajnokságon. »»

92 cikk