Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Magyar Ádám - 2015. október 21.

Válogatóverseny 2016 – a BBO-n ezen a hétvégén is

A nyílt csapat válogatóversenyén három csapat indult: a Vakrandi (Szegedi Balázs, Hegedűs Gál, Marjai Péter, Szabó Csaba), a Kotányi (Kotányi Balázs, Gulyás Dániel, Honti László. Lázár Kornél), és a Dumbovich (Dumbovich Miklós. Winkler Gábor, Szalay György, Szilágyi László, Kemény György, Szalka Tamás). 

A három csapat közös kérésére a lebonyolításban a Dumbovich csapatot mint legmagasabb mesterpontátlaggal rendelkezőt kiemeltük, és a másik két csapat 128 leosztásos elődöntőt játszott azért, hogy melyikük hívhatja ki a Dumbovich csapatot 160 leosztásban.

Az elődöntőt a múlt hét végén végig közvetítettük a BBO-n, helyenként több mint 500 nézővel. A Vakrandi csapat végig vezetve, jó játékkal aratott győzelmet a Kotányi csapat felett, így e hét végén ők küzdhetnek meg a magyar válogatottságért. Ezt a mérkőzést is végig közvetíti majd a BBO. Az egyes szegmensek kezdési időpontjai: péntek és szombat 10.00, 12.30, 16.00, 18.30, vasárnap pedig 10.00 és 12.30.

És hogy ki az esélyes? Általában a Dumbovich csapatot tartják esélyesnek, de mindkét csapat nagyon jó, érdemes lesz a BBO-n követni a mérkőzést.

A női válogatóra két csapat jelentkezett, a Mezei (Mezei Katalin, Kerekes Zsuzsa, Fischer Brigitta, Ormay Krisztina) és a Hegedűs (Hegedűs Orsolya, Zalai Ágnes, Csipka Szilvia, Els Toutenel). Érdekesség, hogy mintkét csapatban van egy "félig belga": Els onnan költözött ide, Krisztina pedig ott él, meglátjuk, a 128 leosztás végén melyikük fog jobban örülni. Az egyes szegmensek kezdési időpontjai: szombat és vasárnap 10.00, 12.30, 16.00 és 18.30. A mérkőzés két utolsó, remélhetőleg legizgalmasabb szegmensét (vasárnap 16.00-tól) szintén közvetítjük a BBO-n is.

Ha esetleg van olyan mesterjátékos, aki szívesen kommentálná a közvetítést (bármelyik szegmenst, nem kell végig), az jelentkezzen, akár a BBO-n nálam (Sundiszno), akár e-mailben a fotitkar@bridzs.hu címen.

A senior Eb válogatója majd csak a két másik verseny lezárulta után, a jövő év elején lesz. 

Amennyiben bármelyik versenyt négytagú csapat nyerné meg (mondjuk a női versenyt szinte biztosan négytagú fogja...), akkor a csapat harmadik párját és nem játszó kapitányát a győztes csapattal egyetértésben az Elnökség jelöli ki.


További cikkek ebben a témában