Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Magyar Ádám - 2015. október 2.

Kinyitott a bridzskönyvtár

A Szövetség könyvtára, ahogy én elnéztem, már a 80-as évek óta gyarapodik, és jelenleg 229 könyvet tartalmaz. Van még néhány, a 80-as években fénymásolt könyv is, ezeket Hajlik Gábor elmondása szerint Coriolan Neamtutól kaptuk, de ezeket nem tettem bele az állományba, mert nem igazi könyvek. Az évek során több sporttársunk hagyatéka (Zánkay Péter, Gabos Gábor, Boóc András) is a Szövetségbe került, így ezekkel is nőtt az állomány. Néhány muzeális érték is van az állományban (például a Kalandos hajózás... angol nyelven, Ottlik és Kelsey aláírásával).

A legtöbb könyv angol nyelvű, de van néhány francia, német, román, sőt cseh nyelvű olvasmány is. A könyvek listáját otthonról is megnézhetitek ezen a linken (sajnos azt nem, hogy a könyvtárban van-e, vagy éppen kikölcsönözve).

A  kölcsönzésre a következő szabályokat hoztam, teljesen önkényesen – ennek az az előnye, hogyha valamelyik szabály nem válna be, akkor szintén teljesen önkényesen megváltoztathatom.

1. Az MBSZ könyvtárából minden versenyengedélyt kiváltott játékos ingyenesen kölcsönözhet.

2. A muzeális, illetve nagy eszmei értékű könyveket csak helyben lehet olvasni.

3. A kölcsönzési idő maximum két hét.

4. Egyszerre maximum egy könyvet lehet kölcsönözni (ezen a szabályon várhatólag a kezdeti nagyobb érdeklődés után kicsit lazítok).

5. Kölcsönözni nálam lehet, minden versenynapon 16.45–17.30-ig.

Jó olvasást mindenkinek!