Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Magyar Ádám - 2016. augusztus 1.

Csütörtökön kezdődik az Ifi VB Salsomaggiore-ban

A versenyen három csapatunk is indul.

A világbajnokságot négy kategóriában rendezik: lesz U26-os, U20, lány és U16-os csapatverseny. Tavaly Tromsőben a magyar U26-os csapat az EB-n hetedik helyen végzett, de egy visszalépés miatt elindulhatott a világbajnokságon, az U20-as csapat nem jutott ki. A lánycsapat megszerezte a hatodik helyet, és bár ez nem volt nagy bravúr a hat indulóból, de így egyenes ágon jutott ki a VB-re. A legfiatalabbak versenye meghívásos, ide a magyar csapatot meghívták.

A magyar csapatok összeállítása:

U16: Bekő Lilla, Hollós Bence, Lenhardt Máté, Pálinkás Balázs, Rózsa Félix, NPC: Rózsa Tamás - a kicsik sorsolása.

Lánycsapat: Bekő Mária, Bekő Zsófia, Bekő Zsuzsanna, Érsek Laura, Lajos Hanka, Révai Hanna, NPC: Honyek András - a lányok sorsolása

U26: Fischer Brigitta, Konkoly Csaba, Szirmay-Kalos Barnabás, Tubak Dániel, Vági Máté, NPC: Szabó Csaba - a juniorok sorsolása.

A csapat majdnem minden tagja az elmúlt hetet Kimlén töltötte, felkészüléssel, a Bekő család bridzstáborában.

A verseny csütörtökön kezdődik, mind a négy kategóriában teljes körmérkőzés után az első nyolc csapat (az U15-ben az első négy csapat) kieséses rendszerben dönti el a helyezéseket. A lebonyolításról itt olvasható egy rövid összefoglaló táblázat. A csapatképeket itt lehet böngészni.

A magyar esélyek vegyesek: a juniorcsapattól jó szereplést, a lányoktól tisztes helytállást, a kicsiktől pedig azt várjuk, hogy szokják meg a versenyzést.

A meccseket a BBO-n, az eredményeket pedig a WBF oldalán lehet követni csütörtöktől.