Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Kovács Gergely - 2016. április 25.

A Vakrandi a kupagyőztes

A Czímer Csaba, Kuttner György, Marjai Péter, Minarik Gábor, Riesz András, Szabó Csaba összeállításban versenyző Vakrandi csapat nyerte a 2016-os Magyar Kupát. (A képen balról: Szabó Csaba, Marjai Péter, Kuttner György, Riesz András, Czímer Csaba, Minarik Gábor – fotó: Magyar Ádám)

A pénteki Magyar Kupa-negyeddöntőkből a Dumbovich, az Ecosoft, az Elastron és a Vakrandi jutott tovább, érdekes, hogy a júniusi, budapesti Európa-bajnokság nyílt versenyszámában induló magyar válogatottból egyedül Dumbovich Miklós szerepelt a legjobb négy között. A döntőbe ő sem jutott be, hiszen szombaton az Elastron 93 pontos előnyt szerzett mindjárt a 64 leosztásos elődöntő első negyedében, és a hátrányából érdemben nem tudott faragni a regnáló magyar bajnok Dumbovich, így kikapott és kiesett. A másik ágon a meglepetéscsapat, a három fiatallal felálló Ecosoft a harmadik 16-os szegmens végéig tartotta magát, de aztán az esélyesebb Vakrandi eldöntötte a párharcot.

A szintén 64 partis vasárnapi döntőben a Vakrandi kezdett ahhoz hasonlóan, ahogy az előző nap a szenior olimpiai bajnokokkal felálló Elastron nyitotta a maga elődöntőjét: az első 16 leosztás után 84–26-ra elhúzott. Mégis szoros lett a mérkőzés, a folytatásban ugyanis visszakapaszkodott az Elastron, az utolsó leosztásokra már csak pár pont fórja maradt a Vakrandinak. Ám egyenlítenie nem sikerült az üldözőnek, a végeredmény: Vakrandi–Elastron 146–138.

A Káró Kupában a Relé, a Treff Kupában az Omnia csapat győzött.