Bridzsélet - Bajnokságokról

335 cikk

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 2. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. február 16.
Jó néhány meccsen meglepetés született a Magyar Kupa első játékhetén, szerzőink igyekeznek megtippelni, hogy a folytatásban mikor borul a papírforma. Jóslás mellett átvesszük az első két nap történéseit, és egy-egy drága parti is terítékre kerül. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 1. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. február 13.
54 csapat részvételével hétfőn indul a Magyar Kupa. A nyolc csoportban 16 leosztásos körmérkőzések után az első négy-négy csapat jut a főágra, a többiek az alsóbb kupákban folytathatják. Állandó szerzőpárosunk sorozata első részében bemutatja a csapatokat és a csoportok várható végkimenetelét, a folytatásban pedig majd helyzetértékeléssel és partielemzéssel is szolgálnak. »»

Mi kell a 75-höz? – MP II. osztály 5. forduló

Szentandrási Gergely - 2017. január 18.
Fontos élmény és hosszú időre inspirál, amikor valami nagyon jól sül el. A bridzsben, párosversenyen a 75 nekem (most nem tekintem a mezőny, verseny erősségét, hosszát stb.) a picit több, mint 10 éves pályafutásom csúcsa. Mi kellett hozzá? »»

Az úgy történt, hogy a kontrákon sok múlott – MP I/B 2. forduló

Fazakas Gergely - 2016. december 20.
Ahogy az már szokott lenni Mitchell-versenyeken – nem a szlemek bemondása vagy az 1400-as bukások, hanem az okos kontrák és a jól megválasztott küzdelmek számítottak inkább a most keddi fordulóban is. Három csere eseményeit írom le – több asztalról is szemezgetve. Mindegyik cserében történtek izgalmak, és mindegyikben legalább tízféle bejegyzés sorakozott a lőlapon. »»

Csapatmustra – csb 11. forduló

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. december 3.
Volt fordulat és izgalom az utolsó fordulóban is, az OCSB-ről például 0,08 VP döntött az I/A-ban. A cikksorozat zárórészében végigvesszük, hogy milyen végeredménnyel zárultak az osztályok küzdelmei, ki jutott fel, esett ki, játszhat osztályozót, és természetesen búcsúzóul is előhoznak pár forró partit a fiúk! »»

Csapatmustra – csb 10. forduló

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. november 27.
A IV. osztály már véget ért, a bajnok a Kaskad lett, a másik feljutó a Budaörs, osztályozót játszhat a Szeniorok. Az I/A-ban a GAMAX-ra vár még egy meccs, de már biztosan bajnok, a Royston pedig tuti második, de a többi osztályban szoros az élmezőny. Az utolsó forduló következik. »»

Csapatmustra – csb 9. forduló

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. november 20.
Az utolsó előtti fordulóban már a végső helyezkedések zajlanak a csapatbajnokságon. Ezen a héten is lesz pár rangadó, és persze egyre nő az izgalom a feljutások és a kiesések miatt. »»

Csapatmustra – csb 8. forduló

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. november 13.
Még három forduló van hátra a csapatbajnokságból. Egyik osztályban sem alakultak még ki akkora különbségek, hogy ne legyen érdekes a végjáték, szóval izgatottan várjuk, mit hoznak az utolsó mérkőzések. »»

Csapatmustra – csb 7. forduló

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. október 30.
Az őszi szünet előtt lementek az alapszakasz meccsei a középső két osztályban, legfölül pedig a címvédő GAMAX úgy szárnyalt eddig, hogy innen már aligha száll el a győzelme. Nézzük a hetedik forduló történéseit pár érdekes partival fűszerezve! »»

Az úgy történt – csb I/A 6. forduló

Fazakas Gergely - 2016. október 27.
...hogy a nagyobb lap kisebb lett volna. Az I/A 6. fordulójában a lapok nekünk, Kelet–Nyugatnak kedveztek. »»

335 cikk