Bridzsélet

731 cikk

Csapatmustra – csb 3. forduló

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016.10.01
Az I/A-ban a sok elmaradt meccs miatt nem tiszták még az erőviszonyok, de lejjebb is változatos képet mutatnak a bajnoki osztályok. E héten is értékeljük a friss eredményeket, tippelünk egy-egy jövő heti mérkőzésre, és megidézünk pár érdekes partit. »»

Az úgy történt – csb I/A 2. forduló

Fazekas Gergely - 2016.09.27
A gyáva oroszlán becsönget. Az első partiban Kelet–Nyugaton 5 treffet vagy 3 szant célszerű játszani. Már ha sikerül megtalálni… »»

Csapatmustra – csb 2. forduló

Bozzai Bence, Gulyás Dániel, Kovács Gergely - 2016.09.24
Sok halasztással indult a bajnokság, de mostantól már talán felveszik az utazótempót a csapatok. Jó pár érdekességgel szolgált a második játékhét is, szokásunk szerint elemezzük a történéseket, megpróbálunk a jövőbe látni (legalábbis a jövő hétig), és felidézünk egy-(két) partit minden osztályból. »»

Két ellenjáték

Csepeli Miklós - 2016.09.21
Véget ért az olimpia. Sok mérkőzés közvetítését kísértem figyelemmel, leginkább az amerikai szenior (hogy múlik az idő) Zia Mahmood–Jeff Meckstroth és a „monacói” Helgemo–Helness párok játéka érdekelt. Így botlottam bele a Monaco–Spanyolország elődöntőn egy érdekes leosztásba, ahol a Monaco csapat alapítójának okozott fejtörést a spanyol ellenjáték. »»

Steve

Varga István - 2016.09.19
2016. szeptember 16-án meghalt Szabó István, alias Steve, az Interface csapat kapitánya. Már évek óta súlyos betegséggel küzdött, eddig bírta. »»

Csapatmustra – csb 1. forduló

Bozzai Bence - 2016.09.18
Elkezdődött a bajnoki szezon, túl vagyunk a csapatbajnokság első fordulóján. Sorozatunkban szokásunkhoz híven feldolgozzuk a friss történéseket, szót ejtünk a csapatösszeállítások terén tapasztalható változásokról, megdörzsöljük a jövőbe látó gömbünket, és pár parti is terítékre kerül. »»

Impassz a játék lelke – Wroclaw, bridzsolimpia

Kelen Károly - 2016.09.06
Thomas Bessis 1984-ben született, matematikát és vegyészetet tanult az egyetemen, de sokkal fontosabb, hogy ő Veronique és Michel Bessis kisebbik fia. A szülei világhíres bridzsezők. A mama például tagja volt a 2011-ben Velence Kupát (női világbajnokságot) nyerő francia csapatnak, különben meg hétszeres Európa-bajnok (női és vegyes csapat). Értelemszerűen a papa is nyert vegyes csapattal Eb-t, de a fiával párban győzött a 2007-es nyílt Eb-n, és ugyanabban az évben a nyílt vb-t is megnyerték Multonnal, Zimmermann-nal és Fantoni–Nunesszal (ez utóbbiakról azóta kiderült egy s más...). Ha ehhez hozzátesszük, hogy az évezred elején ifjúsági Eb-t megjáró lányjátékosainknak mennyire csillogott a szemük, amikor róla beszéltek! »»

Hollandia a győztes – Bridzsolimpia Wroclawban

Kovács Gergely - 2016.09.05
Két magyar válogatott indul a wroclawi bridzsolimpián, a nyílt csapat a Dumbovich Miklós–Szilágyi László, Gulyás Dániel–Kotányi Balázs, Hegedűs Gál–Szegedi Balázs, a vegyes csapat a Fischer Brigitta–Bódis Gyula, Mezei Katalin–Honti László összeállításban ül asztalhoz. A négy csapatverseny aranyérmeit leosztották maguk között a hollandok és amerikaiak, mindketten kettőt nyertek, a házigazda lengyelek világbajnok nyílt csapata bronzéremmel zárt. »»

Múlt, jelen, jövő – 6. Kibic Open

Csepeli Miklós - 2016.08.30
A margitszigeti szállodában mindig jól érzem magam. Ifjúkoromban még az is előfordult, hogy uzsonnára, vagy uram bocsá', akár egy vacsorára is betérhettem. Akkor is kifizettem a számlát, ha nem voltam egyedül. Később csodálatos bridzsparádékon vehettem részt, közelről élvezhettem Belladonna, Garozzo játékát, bámulhattam Lea Du Ponton a csillogó ékszereket. Egyik versenyen megismerkedtem Martin Hoffmannal, az Angliában élő, kiváló bridzsszakértővel. Prágában született, holokauszttúlélő, gyermekként többek között Budapesten is bújtatták. Kaptam tőle egy dedikált példányt a legújabb könyvéből. A címe: Hoffman on Pairs Play. Nézzünk egy leosztást a műből! »»

Olimpia Wroclawban: beharangozó, információ- és linkdömping

Talyigás Péter - 2016.08.30
Már régen nem így hívják, de mi még így hivatkozunk rá: „bridzsolimpia” kezdődik vasárnap Wroclawban, Lengyelországban. A verseny neve világjátékok, vagyis Bridge World Games. Magyarország két csapattal képviselteti magát, a nyílt versenyen a Gulyás Dániel–Kotányi Balázs, Hegedűs Gál–Szegedi Balázs, Macskásy Gábor–Szilágyi László csapat vívta ki az indulás jogát, azonban Macskásy Gábor váratlan betegsége miatt Szilágyi László Dumbovich Miklóssal játszik majd. A vegyes csapatversenyen a Fischer Brigitta–Bódis Gyula, Mezei Katalin–Honti László párokból álló „négykezes” csapat indul. »»

731 cikk