Bridzsélet - Versenyekről

147 cikk

Nyílt küzdelem – Eb 2016 VI. 22.

Kovács Gergely - 2016. június 22.
Nyílt csapatunk továbbra is megbízhatóan gyűjtögeti győzelmeit, a szerdai négyesből is hármat behúzott – a lyoni magyar–portugállal (3–3) egy időben legyőzte Portugáliát is –, így az eddigi 26 forduló második felében tizenegy nyertes meccset és két vereséget számlálva tűz közelben van. Ez sajnos nem mondható el női csapatunkról, és a mai vereségek miatt már szeniorjainkról sem. Utóbbiaknak viszont még mindig van reményük a vb-szereplést jelentő első hat hely elérésére, és nyílt csapatunk számára is nyílt a küzdelem e tekintetben. Még három nap, minden lehet, legalábbis majdnem minden. »»

Szerda este magyar–portugál – Eb 2016 VI. 21.

Kovács Gergely - 2016. június 21.
Nyílt csapatunk mindhárom keddi ellenfelét legyőzte, így jó pozícióból várhatja a szerdai játéknapot, este nemcsak Lyonban, hanem a Groupama Stadionban is megütközik egymással Magyarország és Portugália. Másik két csapatunk labilisabban teljesített, de a szeniorok így is jó helyen állnak. »»

Groupama Aréna a Bábel tornya – Bridzs Eb a laikus szemével

Takács Vivien - 2016. június 21.
„Észak a felvevő, és megadja a pikk impasszt.” Ki vesz fel és mit ad meg? Az idézett mondathoz hasonlókat lehet hallani mostanában Budapesten a Groupama Arénában, ahol még szombatig tart az 53. bridzs csapat Európa-bajnokság. »»

Vegyes volt – Eb 2016 VI. 20.

Kovács Gergely - 2016. június 20.
A nyílt csapat elkapta a két éve második Monacót, és feljebb lépett, a szeniorok tartják negyedik helyüket, de a hétfői nap így kevésbé sikerült, mint a vasárnapi. Ám messze még a szombat, a nyílt csapatok is csak a verseny felénél járnak. »»

Csapataink harcban állnak – Eb 2016 4. nap

András Imre, Kovács Gergely, Lénárt Zoltán - 2016. június 19.
Magyar szempontból az eddigi legjobb nap volt a vasárnapi. Nyílt csapatunk újra magabiztosan húzogatott, az igen erős riválisok ellen kezdő női válogatottunk jó eredményeket ért el, a szeniorok pedig még rajtuk is túltettek bemutatkozó négy mérkőzésükön. Ha sikerül tartani ezt a formát, olyan sikeres Eb-nk lehet, amilyen rég volt, nagyon rég. »»

Teljes gőzzel előre! – Eb 2016 3. nap

András Imre, Kovács Gergely - 2016. június 18.
Hullámvölgybe került a Dumbovich Miklós, Hegedűs Gál, Kemény György, Szalka Tamás, Szilágyi László, Winkler Gábor összeállítású magyar nyílt válogatott, pedig az első meccs még jó volt az erős dánok ellen. Szerencsére rövidebb volt a szombati nap, így talán gyorsabban visszatalálnak a fiúk arra az útra, amelyen csütörtökön elindultak. Véget ért a női párosverseny, vasárnaptól teljes fordulaton pörög az Európa-bajnokság, hiszen megkezdik a női és a szeniorcsapatok is az versenyt. »»

Gyerünk, fiúk, szép volt, lányok! – Eb 2016 2. nap

András Imre, Kovács Gergely - 2016. június 17.
Amilyen jól kezdődött, ugyanolyan jól folytatódott a magyar nyílt csapat számára az Európa-bajnokság a Groupama Arénában, a teljes nap viszont kevésbé sikerült, így nyolc forduló után 12. a válogatott. Befejeződött a női páros selejtezője, a Fischer Brigitta–Ormay Krisztina pár az 5. helyen a szombati 24-es döntőbe jutott. »»

Remek kezdés! – Eb 2016 1. nap

Kovács Gergely - 2016. június 16.
Jól kezdte a nyílt válogatott az Európa-bajnokságot a Groupama Arénában, és négy fordulót követően az ötödik helyen áll a 37 csapat versenyében. A női párosversenyen két magyar pár indult, itt a női csapatversenyben is érdekelt Fischer Brigitta és Ormay Krisztina kiváló kezdés után 51 százalékkal a középmezőny elején foglal helyet a selejtezők félidejében. »»

Európa-bajnoki kisokos

Kovács Gergely - 2016. június 15.
Csütörtökön 10 órakor kezdődik a Groupama Arénában az Európa-bajnokság. Mi lesz a lebonyolítás? Hol lehet követni a versenyt? Mit hol találni? Ki milyen rendszert játszik? Mi a magyarok programja? Megannyi kérdés – megannyi válasz, itt, egy helyen. »»

Ellenfélnézőben – Eb 2016

Kovács Gergely, Kuttner György, Lénárt Zoltán, Talyigás Andr - 2016. május 25.
Az Európa-bajnokság Facebook-oldalán angol és magyar nyelven bemutatjuk az Eb-re érkező válogatottakat (az angol fordításért köszönet Budinszky Andrásnak!). Örömmel vesszük, ha sporttársaink megosztják a Facebookon külföldi ismerőseikkel ezeket a posztokat – ha róluk, illetve honfitársaikról is szól, nyilván különösen fogja érdekelni őket. Ezek a rövid csapatbemutatók itt, a Bridzsélet oldalán ebben, a verseny rajtjáig folyamatosan frissülő cikkünkben is olvashatók. Az utolsó bemutatkozó Írország. »»

147 cikk