Bridzsélet - Versenyekről

144 cikk

Vegyes volt – Eb 2016 VI. 20.

Kovács Gergely - 2016. június 20.
A nyílt csapat elkapta a két éve második Monacót, és feljebb lépett, a szeniorok tartják negyedik helyüket, de a hétfői nap így kevésbé sikerült, mint a vasárnapi. Ám messze még a szombat, a nyílt csapatok is csak a verseny felénél járnak. »»

Csapataink harcban állnak – Eb 2016 4. nap

András Imre, Kovács Gergely, Lénárt Zoltán - 2016. június 19.
Magyar szempontból az eddigi legjobb nap volt a vasárnapi. Nyílt csapatunk újra magabiztosan húzogatott, az igen erős riválisok ellen kezdő női válogatottunk jó eredményeket ért el, a szeniorok pedig még rajtuk is túltettek bemutatkozó négy mérkőzésükön. Ha sikerül tartani ezt a formát, olyan sikeres Eb-nk lehet, amilyen rég volt, nagyon rég. »»

Teljes gőzzel előre! – Eb 2016 3. nap

András Imre, Kovács Gergely - 2016. június 18.
Hullámvölgybe került a Dumbovich Miklós, Hegedűs Gál, Kemény György, Szalka Tamás, Szilágyi László, Winkler Gábor összeállítású magyar nyílt válogatott, pedig az első meccs még jó volt az erős dánok ellen. Szerencsére rövidebb volt a szombati nap, így talán gyorsabban visszatalálnak a fiúk arra az útra, amelyen csütörtökön elindultak. Véget ért a női párosverseny, vasárnaptól teljes fordulaton pörög az Európa-bajnokság, hiszen megkezdik a női és a szeniorcsapatok is az versenyt. »»

Gyerünk, fiúk, szép volt, lányok! – Eb 2016 2. nap

András Imre, Kovács Gergely - 2016. június 17.
Amilyen jól kezdődött, ugyanolyan jól folytatódott a magyar nyílt csapat számára az Európa-bajnokság a Groupama Arénában, a teljes nap viszont kevésbé sikerült, így nyolc forduló után 12. a válogatott. Befejeződött a női páros selejtezője, a Fischer Brigitta–Ormay Krisztina pár az 5. helyen a szombati 24-es döntőbe jutott. »»

Remek kezdés! – Eb 2016 1. nap

Kovács Gergely - 2016. június 16.
Jól kezdte a nyílt válogatott az Európa-bajnokságot a Groupama Arénában, és négy fordulót követően az ötödik helyen áll a 37 csapat versenyében. A női párosversenyen két magyar pár indult, itt a női csapatversenyben is érdekelt Fischer Brigitta és Ormay Krisztina kiváló kezdés után 51 százalékkal a középmezőny elején foglal helyet a selejtezők félidejében. »»

Európa-bajnoki kisokos

Kovács Gergely - 2016. június 15.
Csütörtökön 10 órakor kezdődik a Groupama Arénában az Európa-bajnokság. Mi lesz a lebonyolítás? Hol lehet követni a versenyt? Mit hol találni? Ki milyen rendszert játszik? Mi a magyarok programja? Megannyi kérdés – megannyi válasz, itt, egy helyen. »»

Ellenfélnézőben – Eb 2016

Kovács Gergely, Kuttner György, Lénárt Zoltán, Talyigás Andr - 2016. május 25.
Az Európa-bajnokság Facebook-oldalán angol és magyar nyelven bemutatjuk az Eb-re érkező válogatottakat (az angol fordításért köszönet Budinszky Andrásnak!). Örömmel vesszük, ha sporttársaink megosztják a Facebookon külföldi ismerőseikkel ezeket a posztokat – ha róluk, illetve honfitársaikról is szól, nyilván különösen fogja érdekelni őket. Ezek a rövid csapatbemutatók itt, a Bridzsélet oldalán ebben, a verseny rajtjáig folyamatosan frissülő cikkünkben is olvashatók. Az utolsó bemutatkozó Írország. »»

Olimpiai válogató 2016

Gulyás Dániel - 2016. május 12.
Valójában már nem olimpiának, hanem World Mind Sports Games-nek (azaz Szellemi Világjátékoknak) hívják ezt a versenyt, de talán így mindenkinek jobban ismerős lehet. Szokás szerint négyévente rendezik meg, 1960 óta, tehát nagy hagyományokra tekint vissza. 2008-ban már az új néven rendezték meg, akkor úgy vélték, legjobb lesz, ha a „nagy” olimpia helyszínén, így akkor Pekingben volt a verseny. Azóta ez az ötlet homályba veszett, ott rendezik, ahol valaki vállalja, hogy megrendezi... »»

Reflektorfényben a treff szín – berlini nemzetközi csapatverseny

Szalka Tamás - 2016. május 5.
Múlt héten péntektől vasárnapig rendezték a hagyományosan erős mezőnyű berlini csapatversenyt. A magyar színeket a budapesti Eb-re készülő nyílt csapat két párja, Dumbovich Miklós–Winkler Gábor és Kemény György–Szalka Tamás képviselte. A versenyen 57 csapat indult, mi végig az élmezőnyben voltunk, végül a harmadik helyet szereztük meg. Két érdekes partit hoztam a versenyről, mindkettő a treff szín kezelésén dőlt el. »»

Groupama Aréna – A budapesti Európa-bajnokság helyszíne

Szetei Zsolt - 2016. április 16.
A Groupama Aréna ad otthont 2016. június 16–25. között a budapesti Európa-bajnokságnak. Ezúton szeretnénk bemutatni az Eb helyszínét. Az Európa-bajnokság csapatbajnoksága két külön helyen, a második és a negyedik emeleten lesz megtartva, gondosan elválasztva egymástól. Az Arénában luxus körülmények között játszhatnak európai legjobbjai. A harmadik emeleten lesz az EBL főhadiszállása, innen irányítják majd (Yves Aubry, Jan Kamras, Eitan Levy, Maurizio di Sacco és Harsányi József) az Európa-bajnokságot. Magyar részről Homonnay Géza lesz jelen, valamint e sorok szerzője és Tibor Tamás mint a magyar szervezőbizottság vezető tagjai. Büszkén jelenthetem be, hogy a versenyen három magyar zsűri is aktívan vesz részt: Hegedűs László, Hoffmann Tamás és Magyar Ádám. Egy adottságaiban hibátlan helyen kiváló verseny van készülőben, amelyet rengeteg magyar szervezői munkával hozunk létre! »»

144 cikk