Bridzsélet - Versenyekről

146 cikk

Szerda este magyar–portugál – Eb 2016 VI. 21.

Kovács Gergely - 2016. június 21.
Nyílt csapatunk mindhárom keddi ellenfelét legyőzte, így jó pozícióból várhatja a szerdai játéknapot, este nemcsak Lyonban, hanem a Groupama Stadionban is megütközik egymással Magyarország és Portugália. Másik két csapatunk labilisabban teljesített, de a szeniorok így is jó helyen állnak. »»

Groupama Aréna a Bábel tornya – Bridzs Eb a laikus szemével

Takács Vivien - 2016. június 21.
„Észak a felvevő, és megadja a pikk impasszt.” Ki vesz fel és mit ad meg? Az idézett mondathoz hasonlókat lehet hallani mostanában Budapesten a Groupama Arénában, ahol még szombatig tart az 53. bridzs csapat Európa-bajnokság. »»

Vegyes volt – Eb 2016 VI. 20.

Kovács Gergely - 2016. június 20.
A nyílt csapat elkapta a két éve második Monacót, és feljebb lépett, a szeniorok tartják negyedik helyüket, de a hétfői nap így kevésbé sikerült, mint a vasárnapi. Ám messze még a szombat, a nyílt csapatok is csak a verseny felénél járnak. »»

Csapataink harcban állnak – Eb 2016 4. nap

András Imre, Kovács Gergely, Lénárt Zoltán - 2016. június 19.
Magyar szempontból az eddigi legjobb nap volt a vasárnapi. Nyílt csapatunk újra magabiztosan húzogatott, az igen erős riválisok ellen kezdő női válogatottunk jó eredményeket ért el, a szeniorok pedig még rajtuk is túltettek bemutatkozó négy mérkőzésükön. Ha sikerül tartani ezt a formát, olyan sikeres Eb-nk lehet, amilyen rég volt, nagyon rég. »»

Teljes gőzzel előre! – Eb 2016 3. nap

András Imre, Kovács Gergely - 2016. június 18.
Hullámvölgybe került a Dumbovich Miklós, Hegedűs Gál, Kemény György, Szalka Tamás, Szilágyi László, Winkler Gábor összeállítású magyar nyílt válogatott, pedig az első meccs még jó volt az erős dánok ellen. Szerencsére rövidebb volt a szombati nap, így talán gyorsabban visszatalálnak a fiúk arra az útra, amelyen csütörtökön elindultak. Véget ért a női párosverseny, vasárnaptól teljes fordulaton pörög az Európa-bajnokság, hiszen megkezdik a női és a szeniorcsapatok is az versenyt. »»

Gyerünk, fiúk, szép volt, lányok! – Eb 2016 2. nap

András Imre, Kovács Gergely - 2016. június 17.
Amilyen jól kezdődött, ugyanolyan jól folytatódott a magyar nyílt csapat számára az Európa-bajnokság a Groupama Arénában, a teljes nap viszont kevésbé sikerült, így nyolc forduló után 12. a válogatott. Befejeződött a női páros selejtezője, a Fischer Brigitta–Ormay Krisztina pár az 5. helyen a szombati 24-es döntőbe jutott. »»

Remek kezdés! – Eb 2016 1. nap

Kovács Gergely - 2016. június 16.
Jól kezdte a nyílt válogatott az Európa-bajnokságot a Groupama Arénában, és négy fordulót követően az ötödik helyen áll a 37 csapat versenyében. A női párosversenyen két magyar pár indult, itt a női csapatversenyben is érdekelt Fischer Brigitta és Ormay Krisztina kiváló kezdés után 51 százalékkal a középmezőny elején foglal helyet a selejtezők félidejében. »»

Európa-bajnoki kisokos

Kovács Gergely - 2016. június 15.
Csütörtökön 10 órakor kezdődik a Groupama Arénában az Európa-bajnokság. Mi lesz a lebonyolítás? Hol lehet követni a versenyt? Mit hol találni? Ki milyen rendszert játszik? Mi a magyarok programja? Megannyi kérdés – megannyi válasz, itt, egy helyen. »»

Ellenfélnézőben – Eb 2016

Kovács Gergely, Kuttner György, Lénárt Zoltán, Talyigás Andr - 2016. május 25.
Az Európa-bajnokság Facebook-oldalán angol és magyar nyelven bemutatjuk az Eb-re érkező válogatottakat (az angol fordításért köszönet Budinszky Andrásnak!). Örömmel vesszük, ha sporttársaink megosztják a Facebookon külföldi ismerőseikkel ezeket a posztokat – ha róluk, illetve honfitársaikról is szól, nyilván különösen fogja érdekelni őket. Ezek a rövid csapatbemutatók itt, a Bridzsélet oldalán ebben, a verseny rajtjáig folyamatosan frissülő cikkünkben is olvashatók. Az utolsó bemutatkozó Írország. »»

Olimpiai válogató 2016

Gulyás Dániel - 2016. május 12.
Valójában már nem olimpiának, hanem World Mind Sports Games-nek (azaz Szellemi Világjátékoknak) hívják ezt a versenyt, de talán így mindenkinek jobban ismerős lehet. Szokás szerint négyévente rendezik meg, 1960 óta, tehát nagy hagyományokra tekint vissza. 2008-ban már az új néven rendezték meg, akkor úgy vélték, legjobb lesz, ha a „nagy” olimpia helyszínén, így akkor Pekingben volt a verseny. Azóta ez az ötlet homályba veszett, ott rendezik, ahol valaki vállalja, hogy megrendezi... »»

146 cikk