Bridzsélet - Versenyekről

144 cikk

Kedvenc partim a budapesti Eb-ről

Czímer Csaba - 2016. július 27.
A partit Írország ellen játszották a magyarok a nyílt csapatversenyen, a Kemény György–Szalka Tamás párnak kibiceltem, 6 kőrig jutottak. »»

Director please! – Avagy ilyen volt zsűrizni az Eb-n

Hoffmann Tamás - 2016. július 27.
A budapesti Európa-bajnokság alatt két magyar zsűri is működött a Groupama Arénában, Magyar Ádám és jómagam. Az elején nagyon nagy kihívásnak tűnt a dolog, a zsűrigárda nyolc külföldi tagjából kettő a zsűrikönyv megírásában is közreműködött, négyen pedig az országuk legképzettebb tornavezetői voltak mindannyian több évtizedes tornavezetői tapasztalattal, így világos volt, hogy elég magas lécet kell megugrani. »»

XVIII. Szent László Kupa, Győr

Gulyás Dániel - 2016. július 26.
Rég jelentkeztem már versenybeszámolóval, itt volt az ideje nyerni valamit. A bajnokság után pechesen elvesztettük az IBBF-csapatversenyt, majd rájátszásban, totál ponttal megnyertük a BAM-csapatot a Böszörményi úton, de ezekre nem volt idő az Eb szorításában. Eljött a nyár, a július (és talán az egész év) leghosszabb hétvégi párosversenyét tartották Győrben, hiszen 3x30 leosztásos hétvégét rendeztek. »»

Médiumok – Bridzs Eb az operátor szemszögéből

Bozzai Bence - 2016. július 1.
A nem is olyan rég véget érő budapesti Európa-bajnokságon azt a feladatot kaptam, hogy én osszam be, melyik mérkőzést ki közvetíti a hazai operátorok közül. Gondoltam, ha már belülről megtapasztalhattam az eseményt magát, megosztom az élményeket, s betekintést nyújtok, hogyan is „operáltunk” a tíz nap alatt. »»

Egy szippantás a jóból – Eb 2016 VI. 25.

Kovács Gergely - 2016. június 25.
A magyar nyílt csapat a hetedik helyen kezdte az utolsó napot, majd az utolsó előtti fordulót is, de aztán Lengyelország ellen a legrosszabb eredményét érte el az 53. bridzs csapat Európa-bajnokságon, így a görögök ellen nagy győzelemre volt szükség a világbajnokságot érő hetedik helyhez. Ez nem jött össze, 11. lett a csapat, a nők a 14., a szeniorok a 17. helyen végeztek. Budapest Európa-bajnokai: Franciaország (nyílt), Anglia (nők), Izrael (szeniorok). »»

A hetedik te magad légy! – Eb 2016 VI. 24.

Kovács Gergely - 2016. június 24.
Vakrepülés. Ez megy most, mert az Európai Bridzs Liga honlapja nem elérhető, így hiteles eredményekkel nem szolgálhatunk. Viszont az biztos, hogy a nyílt válogatott az elmúlt napok győzelmi sorozatának és a pénteki három diadalának – közte az aranyvárományos franciák leiskolázásával – köszönhetően feljöttek a világbajnoki részvételt érő hetedik helyre! A szombati utolsó három fordulóban már csak tartani kell a helyet, és ott vagyunk a jövő évi Bermuda-kupán Lyonban! Amint látjuk az eredményeket, frissítjük beszámolónkat. »»

Dupla nulla! – Eb 2016 VI. 23.

Kovács Gergely - 2016. június 23.
Nagy magyar győzelmekkel indult a nap, szeniorcsapatunk ellen az igen erős lengyel válogatott egyetlen IMP-t sem szerzett, a folytatás is rendben volt, a napot a nyílt kategóriában 66–0-s, VP-ben 20–0-s magyar siker koronázta meg. A nők is felálltak a padlóról, a csütörtöki tíz magyar meccsből csupán egyet vesztettünk el, de a vb-kvalifikációra a háromból már csak két csapatunknak van esélye, nekik viszont akár tényleg sikerülhet is. »»

Nyílt küzdelem – Eb 2016 VI. 22.

Kovács Gergely - 2016. június 22.
Nyílt csapatunk továbbra is megbízhatóan gyűjtögeti győzelmeit, a szerdai négyesből is hármat behúzott – a lyoni magyar–portugállal (3–3) egy időben legyőzte Portugáliát is –, így az eddigi 26 forduló második felében tizenegy nyertes meccset és két vereséget számlálva tűz közelben van. Ez sajnos nem mondható el női csapatunkról, és a mai vereségek miatt már szeniorjainkról sem. Utóbbiaknak viszont még mindig van reményük a vb-szereplést jelentő első hat hely elérésére, és nyílt csapatunk számára is nyílt a küzdelem e tekintetben. Még három nap, minden lehet, legalábbis majdnem minden. »»

Szerda este magyar–portugál – Eb 2016 VI. 21.

Kovács Gergely - 2016. június 21.
Nyílt csapatunk mindhárom keddi ellenfelét legyőzte, így jó pozícióból várhatja a szerdai játéknapot, este nemcsak Lyonban, hanem a Groupama Stadionban is megütközik egymással Magyarország és Portugália. Másik két csapatunk labilisabban teljesített, de a szeniorok így is jó helyen állnak. »»

Groupama Aréna a Bábel tornya – Bridzs Eb a laikus szemével

Takács Vivien - 2016. június 21.
„Észak a felvevő, és megadja a pikk impasszt.” Ki vesz fel és mit ad meg? Az idézett mondathoz hasonlókat lehet hallani mostanában Budapesten a Groupama Arénában, ahol még szombatig tart az 53. bridzs csapat Európa-bajnokság. »»

144 cikk