Bridzsélet - Versenyekről

147 cikk

Egy blöff Washingtonból – beszámoló a nyári NABC-versenysorozatról

Vikor Dániel - 2016. augusztus 11.
Ismét sok ezer játékos és érdeklődő gyűlt össze, hogy az amerikai nyári nemzeti bridzsünnepen, az NABC-n vegyen részt Washingtonban, a Marriott Wadman Parkban. A versenyek mellett kulturális programokat és bálokat is szerveztek a résztvevőknek, és két új tagot avattak a Bridge Hall Of Fame-be. »»

Szív és ész – összegez a kapitány I.

Talyigás Péter - 2016. augusztus 4.
Negyedszer kezdek neki ennek a beszámolónak. Próbálom megfejteni, hogy miért. Talán azért, mert ellentmond egymásnak, amit érzek, és amit gondolok? A szívem azt dohogja, hogy a budapesti Eb a nyílt csapat számára végül elszalasztott lehetőség lett. Focihasonlattal élve: nem is arról van szó, hogy az utolsó 3 percben már csak tartani kellett volna a labdát, hanem arról, hogy még egy kapott gól is belefért volna. Kettő már nem… Az eszem azt mondja, megmutattuk, hogy a magyar válogatott világszínvonalon tud bridzselni. Ez óriási eredmény, óriási büszkeség. »»

Elveszett illúziók – összegez a szeniorkapitány

Bárány György - 2016. augusztus 2.
Eltelt egy hónap a sikertelen, egyesek szerint tragikus budapesti Európa-bajnokság óta, és a mi és miért kérdések változatlanul élnek bennem, ezért egy öninterjú formájában felteszem ezeket, és igyekszem választ találni rájuk. »»

Kedvenc partim a budapesti Eb-ről

Czímer Csaba - 2016. július 27.
A partit Írország ellen játszották a magyarok a nyílt csapatversenyen, a Kemény György–Szalka Tamás párnak kibiceltem, 6 kőrig jutottak. »»

Director please! – Avagy ilyen volt zsűrizni az Eb-n

Hoffmann Tamás - 2016. július 27.
A budapesti Európa-bajnokság alatt két magyar zsűri is működött a Groupama Arénában, Magyar Ádám és jómagam. Az elején nagyon nagy kihívásnak tűnt a dolog, a zsűrigárda nyolc külföldi tagjából kettő a zsűrikönyv megírásában is közreműködött, négyen pedig az országuk legképzettebb tornavezetői voltak mindannyian több évtizedes tornavezetői tapasztalattal, így világos volt, hogy elég magas lécet kell megugrani. »»

XVIII. Szent László Kupa, Győr

Gulyás Dániel - 2016. július 26.
Rég jelentkeztem már versenybeszámolóval, itt volt az ideje nyerni valamit. A bajnokság után pechesen elvesztettük az IBBF-csapatversenyt, majd rájátszásban, totál ponttal megnyertük a BAM-csapatot a Böszörményi úton, de ezekre nem volt idő az Eb szorításában. Eljött a nyár, a július (és talán az egész év) leghosszabb hétvégi párosversenyét tartották Győrben, hiszen 3x30 leosztásos hétvégét rendeztek. »»

Médiumok – Bridzs Eb az operátor szemszögéből

Bozzai Bence - 2016. július 1.
A nem is olyan rég véget érő budapesti Európa-bajnokságon azt a feladatot kaptam, hogy én osszam be, melyik mérkőzést ki közvetíti a hazai operátorok közül. Gondoltam, ha már belülről megtapasztalhattam az eseményt magát, megosztom az élményeket, s betekintést nyújtok, hogyan is „operáltunk” a tíz nap alatt. »»

Egy szippantás a jóból – Eb 2016 VI. 25.

Kovács Gergely - 2016. június 25.
A magyar nyílt csapat a hetedik helyen kezdte az utolsó napot, majd az utolsó előtti fordulót is, de aztán Lengyelország ellen a legrosszabb eredményét érte el az 53. bridzs csapat Európa-bajnokságon, így a görögök ellen nagy győzelemre volt szükség a világbajnokságot érő hetedik helyhez. Ez nem jött össze, 11. lett a csapat, a nők a 14., a szeniorok a 17. helyen végeztek. Budapest Európa-bajnokai: Franciaország (nyílt), Anglia (nők), Izrael (szeniorok). »»

A hetedik te magad légy! – Eb 2016 VI. 24.

Kovács Gergely - 2016. június 24.
Vakrepülés. Ez megy most, mert az Európai Bridzs Liga honlapja nem elérhető, így hiteles eredményekkel nem szolgálhatunk. Viszont az biztos, hogy a nyílt válogatott az elmúlt napok győzelmi sorozatának és a pénteki három diadalának – közte az aranyvárományos franciák leiskolázásával – köszönhetően feljöttek a világbajnoki részvételt érő hetedik helyre! A szombati utolsó három fordulóban már csak tartani kell a helyet, és ott vagyunk a jövő évi Bermuda-kupán Lyonban! Amint látjuk az eredményeket, frissítjük beszámolónkat. »»

Dupla nulla! – Eb 2016 VI. 23.

Kovács Gergely - 2016. június 23.
Nagy magyar győzelmekkel indult a nap, szeniorcsapatunk ellen az igen erős lengyel válogatott egyetlen IMP-t sem szerzett, a folytatás is rendben volt, a napot a nyílt kategóriában 66–0-s, VP-ben 20–0-s magyar siker koronázta meg. A nők is felálltak a padlóról, a csütörtöki tíz magyar meccsből csupán egyet vesztettünk el, de a vb-kvalifikációra a háromból már csak két csapatunknak van esélye, nekik viszont akár tényleg sikerülhet is. »»

147 cikk