Bridzsélet - Bajnokságokról

333 cikk

Kupamustra – Magyar Kupa 7. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. március 26.
A kupaküzdelmek közelítenek a végkifejlethez, lassan kialakul a döntők mezőnye is. Lássuk, hogyan tippeltünk az előző fordulóra, illetve mi várható a héten! »»

Kupamustra – Magyar Kupa 6. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. március 19.
Folytatódott a kieséses szakasz, valamint a vigaszágon is osztják már a pofonokat (kiesést). Tippelünk ezúttal is a főágra, de lesz szó a vigaszágról, valamint a major (pikk, kőr) kupák szereplőiről. A főágon már csak négy meccs van hátra, ezek viszont két hétig tartanak. IT-vel közösen, egymással versengve tippelünk ezúttal, lássuk, mit tanult a Tanonc, túlnő-e a mesterén!
»»

Az úgy történt – hogy írtunk egy jó partit a Magyar Kupában

Fazakas Gergely - 2016. március 13.
Azt hiszem, a cím kétféleképpen érthető. Érthető úgy, hogy több jó parti mesélése közben mellékesen ennek a partinak a sztorija is előkerül. De ezúttal arról van szó, hogy a 16 partiból írtunk egy darab jót. Na ja, a GAMAX ellen egyből a vigaszágon játszani nem leányálom. »»

Ahogy a horror történt – Magyar Kupa 4. játékhét

Fazakas Gergely - 2016. március 9.
Nyerni jó. Nagyon kikapni nem jó, de biztos nem mi voltunk az egyetlen hibásak a vereségben. Kicsit kikapni rossz, hiszen pár pontot jobb döntésekkel, a kis hülyeségeket elkerülve biztos mi is szerezhettünk volna. 1 ponttal kikapni nagyon bosszantó, hiszen akár egyetlen szür is elég lett volna… De mi még ennél is kevesebbel (0 IMP) voltunk képesek kikapni. Szinte bármelyik partit fel lehetne idézni, hogy azon mi múlott – most egy olyanról emlékezem, ahol a mérleg nyelve sokszor billent mindkét csapat irányába. Nem ez volt az utolsó játszmánk (sőt, a második félidőben az első), de ha csak ezt nézzük, ebben is szerezhettünk volna elég pontot. »»

OCSB-döntő – Bajnokcsapat!

Gulyás Dániel - 2016. március 9.
…skandálta a nagyszámú szurkoló, kezükben kereplőkkel. Bajnokcsapat! – ekkor felébredtem. Indulni kell, kezdődik a döntő, jó lenne egy szoros meccset játszani ma, az örök ellenfél GAMAX ellen. A szurkolók meg amúgy is csak a BBO-n követik majd a meccset. Azt hallottam, hogy egész ügyesek, valami Csepeli nevű figura és a társai kommentálnak szóban, jó lenne hallgatni – de sajnos ma nem lehet, minket fognak véleményezni. »»

Kupamustra – Magyar Kupa 5. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. március 6.
Megkezdődött az egyenes kiesés a Magyar Kupában. Bár egy vereség egyelőre nem jelent végleges kupabúcsút, hiszen idén teljes vigaszág áll rendelkezésre az egyszer botló csapatoknak, hogy visszaküzdjék magukat a Magyar Kupába. Aki kétszer kikap, a Pikk, vagy a Kőrt Kupában folytathatja majd.
»»

Kupamustra – Magyar Kupa 4. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. február 26.
Véget értek a Magyar Kupa selejtezői, megvan a 32-es főtábla. A csoportokban hátrébb végzetteknek sem kell nagyon szomorkodniuk, őket várja a Káró és Treff Kupa! Nézzük, hogyan alakultak az utolsó hét meccsei, és sikerült-e eltalálnunk ezúttal is néhány meglepetést. Befejezzük a csapatok bemutatását is, így a teljes mezőnyt megismerhette a figyelmes olvasó, valamint néhány tipp ezúttal is elhangzik majd az első egyenes kieséses körre. »»

Kupamustra – Magyar Kupa-selejtezők 3. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. február 19.
Folytatódtak a csoportmeccsek, már alakul a csoportok végső sorrendje. Ezen a héten megpróbáljuk a befejeződő selejtezők végeredményét eltalálni, és persze visszatekintünk tippjeinkre. Folytatjuk a csapatok bemutatását is. Vágjunk bele! »»

Kupamustra – Magyar Kupa-selejtezők 2. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016. február 12.
Hát elkezdődött! Máris helyenként izgalmas, váratlan eredményekkel csaptunk teljes erővel bele a lecsóba. Említést teszünk az eddigi eredményekről, bemutatunk ezen a héten is jó pár (pár jó?) csapatot, valamint néhány szó esik a várható meglepetésekről is. Amúgy Gömb módra.
»»

Kupamustra – Magyar Kupa-selejtezők 1. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016. február 6.
Végre itt a kupa! Már sokan várták, hogy újra csapatba tömörülve próbálkozzanak meg kedvenc játékunkkal, olyan lebonyolítás mellett, amelyben bárki szembetalálkozhat akár a legjobbakkal is. Számomra kezdőként ez mindig nagy élmény volt, és úgy tűnik, a mai fiatalok (és kevésbé fiatalok) is szeretnek náluk jobbakkal kártyázni. Idén kissé változik a lebonyolítás, bár nem újdonság egészen, eltér a tavalyitól. A csoportkör hasonlóan zajlik, tehát csoportok, ahol (6-)7 különböző erejű csapat játszik 16 leosztásos teljes körmérkőzést, majd a csoportok legjobb négye a Magyar, míg a többiek a Treff és Káró Kupáért folytathatják a negyedik héttől. Idén is GD (Gömb Dolgozó) és IT (Ifjú Tanonc) igyekszünk az esélyekről, csapatokról írni, illetve mindig pár szóban elemezzük az elmúlt hét eredményeit is. »»

333 cikk