Bridzsélet - Bajnokságokról

340 cikk

Magyar Kupa, a bronzérmes szemszögéből

Gulyás Dániel - 2016. április 27.
Az idei Magyar Kupa régi/új szervezése (vigaszág, azaz dupla pofon rendszer) számomra szimpatikus, jobb, mint a régebbi változat, amely a K. O.-ból kiesettek számára unalmas svájci meccsekbe fulladt, még akkor is, ha azok végén Pikk vagy Kőr Kupát lehetett nyerni (tavaly nyertünk is Pikket, a döntőben a GAMAX-ot verve, tehát nem mondhatjuk, hogy nem volt színvonal…). »»

IMPulzus – IMP-bajnokság 3. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence, Kovács Gergő - 2016. április 23.
Folytatódott az IMP-bajnokság. Ezúttal is egy kicsit visszatekintünk, némi tippelés sem maradhat ki (bár a szokásosnál kevesebb lesz), valamint minden osztályból egy-egy parti is terítékre kerül, legújabb szokásunknak megfelelően. Vágjunk bele! »»

IMPulzus – IMP-bajnokság 2. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016. április 17.
Megkezdődött az IMP-bajnokság, megvannak az első nap eredményei, és bizony jó pár meglepetés is született. Ha megfordítanánk a tabellát, alig lenne meglepetés, hiszen az I/A-ban a pillanatnyi kiesőzóna hemzseg a bajnokesélyesektől, például Marjai–Szabó, Szilágyi–Zöld, Gulyás–Kotányi vagy Gál–Gellér is inkább az első, mint az utolsó hat között szokott tanyázni. Lássuk tehát, hogyan ment a házi rangadók hete, azaz a körökön belüli küzdelem, és mi várható jövő héten. Minden osztályból helyzetjelentés, jóslás, és az előző fordulóból egy-egy érdekes leosztás is terítékre kerül. »»

Gyors, gyors, lassú, lassú – OPB-döntő

Fazakas Gergely - 2016. április 11.
Mintha tánciskolában lettem volna az OPB döntőjének első napján a 22. leosztásában, asztalként csak kapkodtam a fejemet. Megmutatom a lapokat, aztán azt, hogy pár asztalon milyen események ragadták el a résztvevőket. »»

IMPulzus – IMP-bajnokság 1. játékhét + MK-finis

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016. április 11.
Véget értek a Magyar Kupa Budapesti ágának mérkőzései, azonban a kupaszezon még nem. Visszatekintünk az utolsó heti eseményekre, valamint az egész szezonra, és tippelni fogunk a Budapest–Vidék összecsapásokra, valamint a végső győztest is próbáljuk célGömbbe venni. A héten kezdődik az IMP-bajnokság, erre is tippelünk (most kivételesen csak az I/A-ban és az I/B-ben, a többi osztályban majd a jövő héten).
»»

Az úgy történt, hogy két rossz partit hoztunk – Magyar Kupa 7. játékhét

Fazakas Gergely - 2016. április 9.
A Magyar Kupa rájátszásának utolsó előtti napján (március 29.) mindkét asztalunknak sikerült több gémhibás partit is összehozni. Az egyik bemutatott parti a zárt terem, a másik a nyílt bűne volt. »»

Kupamustra – Magyar Kupa 8. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. április 3.
Hát elérkezett a Magyar Kupa küzdelmei Budapesti ágának utolsó napja. Ezúttal már szünetel a főág, de még vannak vigasztalhatók, valamint a major kupák (kőr és pikk) véget érnek. A minorok közt pedig összeáll a négyes döntő mezőnye, hogy majd a nagy kupahétvégén (április 22–24.) nyerjék el a legjobbak a kupájukat.
»»

Kupamustra – Magyar Kupa 7. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. március 26.
A kupaküzdelmek közelítenek a végkifejlethez, lassan kialakul a döntők mezőnye is. Lássuk, hogyan tippeltünk az előző fordulóra, illetve mi várható a héten! »»

Kupamustra – Magyar Kupa 6. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. március 19.
Folytatódott a kieséses szakasz, valamint a vigaszágon is osztják már a pofonokat (kiesést). Tippelünk ezúttal is a főágra, de lesz szó a vigaszágról, valamint a major (pikk, kőr) kupák szereplőiről. A főágon már csak négy meccs van hátra, ezek viszont két hétig tartanak. IT-vel közösen, egymással versengve tippelünk ezúttal, lássuk, mit tanult a Tanonc, túlnő-e a mesterén!
»»

Az úgy történt – hogy írtunk egy jó partit a Magyar Kupában

Fazakas Gergely - 2016. március 13.
Azt hiszem, a cím kétféleképpen érthető. Érthető úgy, hogy több jó parti mesélése közben mellékesen ennek a partinak a sztorija is előkerül. De ezúttal arról van szó, hogy a 16 partiból írtunk egy darab jót. Na ja, a GAMAX ellen egyből a vigaszágon játszani nem leányálom. »»

340 cikk