Bridzsélet - Bajnokságokról

340 cikk

Sorsfordító gém - csb II. 1. forduló

Szetei Zsolt - 2010. szeptember 14.
Csapatunk, a Csillagvirág tavaly sajnos kiesett az I/B-ből, de idén női játékosokkal erősítve a feljutást tűztük ki célként. Az első játéknapon a rutinos Kova csapattal találkoztunk. Félidőben 14 ponttal vezettek. A második játékrészben a nyílt teremben állandó partneremmel, Gémes Balázzsal Észak-Dél helyén ültünk, ellenfelünk a Beck-Trencsényi páros volt. Precíziós treff precíziós treff ellen. A félidő harmadik leosztásában Észak helyén mans-bellben az alábbi lapot kaptam harmadik helyen. Partnerem erős 1 treff indulására Nyugat passzolt. »»

Mit mond a kártya? – csb I/A 1. forduló

Gulyás Dániel - 2010. szeptember 13.
Újra itt a csapatbajnokság, és ezzel a korábban a Heti Pesti Bridzslapokban már megcsillanó Gömb is, hogy megmutassa, mi várható a következő fordulóban. Bár igazság szerint az új orgánum új médiumot kíván: ezúttal cigánykártyákból olvassuk ki a jövőt… Rovatunkban hétről hétre tippelünk valamelyik osztály előttünk álló összes meccsére, kezdjük az I/A-val.   »»

Gyakorlati sík

Hegedűs Orsolya - 2010. április 17.
Ha bridzskönyvben olvasom vagy élőszóban elmesélt feladványként kapom az alábbi felvevőjáték-problémát, nem jelentett volna gondot a megoldása. A könnyítés az élő partikhoz képest az, hogy tudjuk, létezik a megfejtés, mindössze annyi a feladatunk, hogy megtaláljuk. A bridzsasztalnál azonban - csakúgy mint a való élet egyéb területein - anélkül kell a felmerülő problémák végére járnunk, hogy biztosan tudnánk, létezik-e egyáltalán megoldásuk. »»

Nagy falat

Kovács Gergely - 2010. január 24.
Nem hittünk a szemünknek! A jobbomon ülő Észak írta be a szkórt, és mivel az utolsó cserék között játszottuk a partit (I/b bajnokság 6. forduló 31. leosztás), a várható értéket adta meg a gép: nulla oda, száz ide. Aztán a frekiben is ugyanez állt. »»

Egy érdektelen parti

Varga István - 2009. december 18.
Az idei MP bajnokságon ismét Kisgyörgy Lajossal játszom, ezúttal az I/B. osztályban. A második nap talán legérdektelenebb partija a 4. számú leosztás volt. »»

Egy szép megoldás, ami többet érdemelt volna, mint egy pontot

Púza László - 2009. december 17.
Valamikor a régi szép időkben, amikor még autója senkinek sem volt, az egész társaság együtt sétált a Kőris utcától a Két-medvéig, közben folyt a partimesélés. Hiányzik. Talán ezt tudja pótolni ez az oldal. Közkinccsé teszek egy leosztást, és az asztalnál elhangzott elemzést. Nagy élmény volt, érdemes volt aznap játszani. »»

Szürök évadja II.

Szalay György - 2009. december 14.
Mivel a legutóbbi írás leosztásai közül a II. osztályból származó váltotta ki a legtöbb hozzászólást, most is kezdjük ezzel. »»

Szürök évadja

Szalay György - 2009. december 8.
Szürök évadja, avagy: a legkisebb is számít A csapatbajnokság, majd az országos IMP-bajnokság lezárultával elkezdődött a perfekcionisták (rövid) szezonja, az MP (lánykori nevén: Mitchell) bajnokság. Hétről hétre visszatérünk erre, 1-2 érdekesebb leosztás bemutatásával. »»

Amikor a pénzt osztják

Szalay György - 2009. november 25.
„Money round”, azaz pénzkanyar. Az angolszász sportzsargonban (nyilván lóversenyes alapokon) az utolsó fordulót hívják így. Az irányított sorsolás miatt idén a két legesélyesebb csapat, a Gamax (Homonnay – Winkler, Lakatos – Nikolits) és a Dumbovich (Dumbovich – Gotthard, Gulyás – Kotányi B. – Szabó Cs. – Szalay) éppen az utolsó fordulóban csapott össze. »»

A győri csapatbajnokság örvén

Bánki Zoltán - 2009. november 22.
A megszokott 12 csapatnál néggyel több nevezett az idei csapatbajnokságunkra. Örvendetes a 16 csapat megléte, törtük is a fejünket a lebonyolításon, végül két, nagyjából egyforma erejű,  nyolcas csoportot alakítottunk ki. Innen körmérkőzést követően az első 5-5 csapat jutott tovább, továbbvíve az egymás elleni eredményt, majd a másik ág továbbjutóival játszottak. A többiek pedig az összes pontjukat megőrizve a 11-16. helyért körmérkőztek. A bajnokság végeredménye: »»

340 cikk