Bridzsélet - Bajnokságokról

333 cikk

IMPulzus – IMP-bajnokság 5. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016. május 8.
A bajnokság feléhez értünk, lassan érdemes a tabellát kezdeni komolyan venni, de még elég sok dolog változhat, tehát a győztesekre még nem fogadnánk. Egy kis vissza- és előretekintés van terítéken, valamint az immár szokásos osztályonkénti partielemzés sem maradhat el.
»»

IMP-ulzus – IMP-bajnokság 4. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence, Kovács Gergely - 2016. május 2.
A harmadik fordulón is túl az IMP-bajnokság, a verseny feléhez közeledünk, kezdenek kialakulni az erőviszonyok. Ezúttal is egy kis tippelés, egy kis partielemzés, egy kis helyzetértékelés minden osztályban, ahogy már megszoktuk. »»

Az úgy történt – IMP-bajnokság I/B 3. játéknap

Fazakas Gergely - 2016. április 27.
Az úgy történt, hogy nem egy vizesnyolcast kaptunk... Az I/B IMP-bajnokság 10. fordulójában Vikor Daniék voltak az ellenfeleink. „Ez a pasi nagyon agresszív” – mondta partnere, Nyúl félhangosan, hogy a paravánon is áthallatszott. Valóban, Danit külön nem kellett biztatni – nyolcból nyolcszor az ellenjátékot kellett gyakorolnunk, ami már eleve nem volt jó ómen, ráadásul mind a nyolcszor én indulhattam, azaz Dani csillogott a felvevőjátékban. Büszkék voltunk szolid vereségünkre, amely jórészt ennek a partinak volt köszönhető. »»

Magyar Kupa, a bronzérmes szemszögéből

Gulyás Dániel - 2016. április 27.
Az idei Magyar Kupa régi/új szervezése (vigaszág, azaz dupla pofon rendszer) számomra szimpatikus, jobb, mint a régebbi változat, amely a K. O.-ból kiesettek számára unalmas svájci meccsekbe fulladt, még akkor is, ha azok végén Pikk vagy Kőr Kupát lehetett nyerni (tavaly nyertünk is Pikket, a döntőben a GAMAX-ot verve, tehát nem mondhatjuk, hogy nem volt színvonal…). »»

IMPulzus – IMP-bajnokság 3. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence, Kovács Gergő - 2016. április 23.
Folytatódott az IMP-bajnokság. Ezúttal is egy kicsit visszatekintünk, némi tippelés sem maradhat ki (bár a szokásosnál kevesebb lesz), valamint minden osztályból egy-egy parti is terítékre kerül, legújabb szokásunknak megfelelően. Vágjunk bele! »»

IMPulzus – IMP-bajnokság 2. játékhét

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016. április 17.
Megkezdődött az IMP-bajnokság, megvannak az első nap eredményei, és bizony jó pár meglepetés is született. Ha megfordítanánk a tabellát, alig lenne meglepetés, hiszen az I/A-ban a pillanatnyi kiesőzóna hemzseg a bajnokesélyesektől, például Marjai–Szabó, Szilágyi–Zöld, Gulyás–Kotányi vagy Gál–Gellér is inkább az első, mint az utolsó hat között szokott tanyázni. Lássuk tehát, hogyan ment a házi rangadók hete, azaz a körökön belüli küzdelem, és mi várható jövő héten. Minden osztályból helyzetjelentés, jóslás, és az előző fordulóból egy-egy érdekes leosztás is terítékre kerül. »»

Gyors, gyors, lassú, lassú – OPB-döntő

Fazakas Gergely - 2016. április 11.
Mintha tánciskolában lettem volna az OPB döntőjének első napján a 22. leosztásában, asztalként csak kapkodtam a fejemet. Megmutatom a lapokat, aztán azt, hogy pár asztalon milyen események ragadták el a résztvevőket. »»

IMPulzus – IMP-bajnokság 1. játékhét + MK-finis

Gulyás Dániel, Bozzai Bence - 2016. április 11.
Véget értek a Magyar Kupa Budapesti ágának mérkőzései, azonban a kupaszezon még nem. Visszatekintünk az utolsó heti eseményekre, valamint az egész szezonra, és tippelni fogunk a Budapest–Vidék összecsapásokra, valamint a végső győztest is próbáljuk célGömbbe venni. A héten kezdődik az IMP-bajnokság, erre is tippelünk (most kivételesen csak az I/A-ban és az I/B-ben, a többi osztályban majd a jövő héten).
»»

Az úgy történt, hogy két rossz partit hoztunk – Magyar Kupa 7. játékhét

Fazakas Gergely - 2016. április 9.
A Magyar Kupa rájátszásának utolsó előtti napján (március 29.) mindkét asztalunknak sikerült több gémhibás partit is összehozni. Az egyik bemutatott parti a zárt terem, a másik a nyílt bűne volt. »»

Kupamustra – Magyar Kupa 8. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2016. április 3.
Hát elérkezett a Magyar Kupa küzdelmei Budapesti ágának utolsó napja. Ezúttal már szünetel a főág, de még vannak vigasztalhatók, valamint a major kupák (kőr és pikk) véget érnek. A minorok közt pedig összeáll a négyes döntő mezőnye, hogy majd a nagy kupahétvégén (április 22–24.) nyerjék el a legjobbak a kupájukat.
»»

333 cikk