Bridzs Európa-bajnokság 2016, Budapest

82 cikk

Szerda este magyar–portugál – Eb 2016 VI. 21.

Kovács Gergely - 2016. június 21.
Nyílt csapatunk mindhárom keddi ellenfelét legyőzte, így jó pozícióból várhatja a szerdai játéknapot, este nemcsak Lyonban, hanem a Groupama Stadionban is megütközik egymással Magyarország és Portugália. Másik két csapatunk labilisabban teljesített, de a szeniorok így is jó helyen állnak. »»

Groupama Aréna a Bábel tornya – Bridzs Eb a laikus szemével

Takács Vivien - 2016. június 21.
„Észak a felvevő, és megadja a pikk impasszt.” Ki vesz fel és mit ad meg? Az idézett mondathoz hasonlókat lehet hallani mostanában Budapesten a Groupama Arénában, ahol még szombatig tart az 53. bridzs csapat Európa-bajnokság. »»

Vegyes volt – Eb 2016 VI. 20.

Kovács Gergely - 2016. június 20.
A nyílt csapat elkapta a két éve második Monacót, és feljebb lépett, a szeniorok tartják negyedik helyüket, de a hétfői nap így kevésbé sikerült, mint a vasárnapi. Ám messze még a szombat, a nyílt csapatok is csak a verseny felénél járnak. »»

Bridzskiállítás Pesten

Kuttner György - 2016. június 20.
Amikor Clément Turpin kedden, Bordeaux-ban a sípjába fújt, Ottlik Géza átment a Kálvin téren és látogatást tett az IF Kávézóban. A jelenetet Kállay Gáborné, Ferencváros alpolgármestere idézte meg az Ottlik és a bridzs kiállítás megnyitásakor. Az elnevezést, a nagylelkű házigazda, Hoffmann György adta, minden előzetes konzultáció nélkül. Mi, bridzsezők alighanem óvtuk volna ettől, mert nehezen felmérhető Ottlik hozzájárulása játékunkhoz. »»

Ínyenc fogások ebédre VI. 20. – Eb 2016

András Imre - 2016. június 20.
Magyar szempontból sikeres nap volt a vasárnap. A nyílt verseny Hollandia–Magyarország meccséről következzen pár leosztás. Kezdésként nézzük a nap első partiját. »»

Csapataink harcban állnak – Eb 2016 4. nap

András Imre, Kovács Gergely, Lénárt Zoltán - 2016. június 19.
Magyar szempontból az eddigi legjobb nap volt a vasárnapi. Nyílt csapatunk újra magabiztosan húzogatott, az igen erős riválisok ellen kezdő női válogatottunk jó eredményeket ért el, a szeniorok pedig még rajtuk is túltettek bemutatkozó négy mérkőzésükön. Ha sikerül tartani ezt a formát, olyan sikeres Eb-nk lehet, amilyen rég volt, nagyon rég. »»

„A bridzsasztal alatt nőttem fel” – Villáminterjú Csipka Szilviával

Takács Vivien - 2016. június 19.
A női csapatverseny első napján, az első meccs után, Csipka Szilvivel, a magyar női csapat egyik tagjával beszélgettem. »»

Ínyenc fogások ebédre VI. 19. – Eb 2016

András Imre - 2016. június 19.
Szombat. Reggel nem vettem magamhoz a nyakba hordandó azonosítómat. Visszafordulás, rohanás, keresés, de még időben érkeztem. (Csak nem tértem magamhoz).
Csapatunknak szép licitjei voltak, örömmel néztem.
»»

Teljes gőzzel előre! – Eb 2016 3. nap

András Imre, Kovács Gergely - 2016. június 18.
Hullámvölgybe került a Dumbovich Miklós, Hegedűs Gál, Kemény György, Szalka Tamás, Szilágyi László, Winkler Gábor összeállítású magyar nyílt válogatott, pedig az első meccs még jó volt az erős dánok ellen. Szerencsére rövidebb volt a szombati nap, így talán gyorsabban visszatalálnak a fiúk arra az útra, amelyen csütörtökön elindultak. Véget ért a női párosverseny, vasárnaptól teljes fordulaton pörög az Európa-bajnokság, hiszen megkezdik a női és a szeniorcsapatok is az versenyt. »»

Ínyenc falatok ebédre VI. 18. – Eb 2016

András Imre - 2016. június 18.
Az 5. forduló 7. kiosztása. Mi a törökök ellen játszottunk, szinte mindenütt 3 szan volt a felvétel, többnyire Nyugat kezéből. Teljes licitet nem adok, mert három partit szemeltem ki, melyekben lényegében azonos volt az első három licit, majd a játékban egy bizonyos momentum megismétlődött. »»

82 cikk